to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:18 | 08.06.2016

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Να παραμένουν στο στράτευμα οι επαγγελματίες οπλίτες μελετά η κυβέρνηση (βίντεο)

Μιλώντας για το προσφυγικό ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι ολοκληρώνεται η πρώτη φάση, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει η εκκένωση Πειραιά και η πλήρη αποσυμφόρηση του Ελληνικού. Η δεύτερη φάση της διαχείρισης του προσφυγικού προβλέπει την ανασυγκρότηση ορισμένων κέντρων φιλοξενίας, που δεν είναι καλά όπως π.χ. Κουτσόχερο, Κατσικάς, Ριτσώνα και ξεκινάει και η γ' φάση φιλοξενία σε διαμερίσματα, σπίτια και μόνιμες δομές.


Για την πρόθεση της κυβέρνησης να παραμένουν στο στράτευμα οι επαγγελματίες οπλίτες ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, το πρωί στην ΕΡΤ.

«Ολοκληρώνουν τη σύμβασή τους με μεγάλη εμπειρία στο όπλο που υπηρετούν και φεύγουν» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει ουσιαστικά «μείωση του στρατεύματος». Μας ενδιαφέρει να παραμένουν στο στράτευμα, όχι ίσως στη θέση που είναι, αλλά σε θέση ίδιας ειδικότητας γιατί πρόκειται για ανθρώπους με εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις, εξήγησε ο κ. Βίτσας.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να λύσει το θέμα και των πρόωρων αποστρατειών, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίσουν να προσφέρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια «έχουμε βρει το μείγμα να υπάρξει η κανονική μισθολογική ωρίμανση» είπε προσθέτοντας ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο παρουσίασής του, ως το Σεπτέμβριο.

Ανασυγκρότηση χώρων φιλοξενίας περιλαμβάνει η δεύτερη φάση του προσφυγικού

Μιλώντας για το προσφυγικό ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι ολοκληρώνεται η πρώτη φάση, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει η εκκένωση Πειραιά και η πλήρη αποσυμφόρηση του Ελληνικού. Η δεύτερη φάση της διαχείρισης του προσφυγικού προβλέπει την ανασυγκρότηση ορισμένων κέντρων φιλοξενίας, που δεν είναι καλά όπως π.χ. Κουτσόχερο, Κατσικάς, Ριτσώνα και ξεκινάει και η γ' φάση φιλοξενία σε διαμερίσματα, σπίτια και μόνιμες δομές. Ενώ θα προχωρήσουν οι μετεγκαταστάσεις και η επιστροφή όσων πρέπει, με βάση τη συνθήκη της Γενεύης.

Τέλος μιλώντας για το Ελληνικό εξήγησε ότι το πρώτο αντίτιμο για το Ελληνικό πηγαίνει όλο στο χρέος, αλλά το σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση είναι ότι σε δεύτερο επίπεδο πάει στο επενδυτικό κεφάλαιο και σε τρίτο στο περιβάλλον.

Το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού είχε ψηφιστεί πέρσι στο τελευταίο Μνημόνιο και ήταν ανάμεσα στις πρώτες ιδιωτικοποιήσεις. Η διαπραγμάτευση έδωσε ένα καλό αποτέλεσμα, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βίτσας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)