to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:37 | 08.07.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Με τη λογική της «σιδερένιας φτέρνας» λειτουργεί η κυβέρνηση (βίντεο)

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει προσφύγει αυτή τη στιγμή στη δικαιοσύνη, για χτύπημα των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ. Έχουμε σύνολο 6 πολιτικές επιστρατεύσεις, μόλις τα τρία τελευταία χρόνια, από τις 12 που έχουν γίνει από το 1979 έως σήμερα» είπε ο Δημ. Βίτσας στο Mega και παρέπεμψε, στο βιβλίο του Τζάκ Λόντον λέγοντας, ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με τη λογική της «σιδερένιας φτέρνας».


Αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «ένα γενικό μέτρο που χτυπάει τους εμποροϋπαλλήλους και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, εις βάρος των μικρών επαγγελματιών».  Πρόκειται για ένα «ψευδές μέτρο που δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει ενεργός ζήτηση στην αγορά. Αν είχε λεφτά ο κόσμος θα ψώνιζε και την Πέμπτη, δεν θα περίμενε την Κυριακή».

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Ερμού, που ανέφερε ο Δημ. Βίτσας. Την πρώτη εβδομάδα που εφαρμόστηκε το μέτρο στην Ερμού, πλήθος κόσμου χάζευε τις βιτρίνες μέχρι που σταδιακά μειώνοντας ώστε σήμερα δεν έχει κανένα νόημα για τους καταστηματάρχες πια, να έχουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους.

«Δεν γίνονται θέσεις εργασίας παίρνοντας κατασταλτικά μέτρα εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων» υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ένα γενικό μέτρου που καταστρατηγεί βασικά δικαιώματα των εργαζομένων». Αντίθετα στόχος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και πρώτη προτεραιότητά του θα είναι η προστασία των 1.000.000 ανέργων και εξαθλιωμένων συμπολιτών μας.

«Ο κ. Κορκίδης παραιτήθηκε όχι για τον κ. Γιακουμάτο, αλλά για την κυβερνητική πολιτική» είπε τέλος ο Δημ. Βίτσας. Να σημειωθεί ότι έντονες είναι οι διαφωνίες και από βουλευτές της συγκυβέρνησης, που υποστήριξαν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι δεν ψήφισαν για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Ο υφυπουργού ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτος σε εμφανίσεις του σε ANT1 και Μega υπεραμύνθηκε του μέτρου που αρχικά θα εφαρμοστεί στις εξής περιοχές για όλες τις Κυριακές του έτους: Ιστορικό κέντρο Αθήνας (Πλάκα, Ερμού, Σύνταγμα, Κολωνάκι κλπ.) Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης, Πικέρμι, Ραφήνα, Χαλκιδική).

K. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)