to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 04.12.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Βέττας: Ο Μητσοτάκης θέλει να καταργήσει το ΚΕΑ και υπόσχεται δουλειές των 200-300 ευρώ

Αυτό που εννοεί η Νέα Δημοκρατία με τη θέση περί «δουλειάς αντί επιδομάτων» είναι ότι θα καταργήσει το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, ώστε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και άνθρωποι άνω των 60 που έκλεισαν μαγαζιά ή έχασαν τις δουλειές τους στην κρίση να αναγκαστούν να εργάζονται για 200-300 ευρώ, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Ο Δημ. Βέττας έδωσε την δική του εξήγηση για τη θέση της αντιπολίτευσης περί «δουλειάς» αντί επιδομάτων που «χρειάζεται ο κόσμος» ως απάντηση στα θετικά μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση.

«Ξέρετε ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό, όταν λένε πως δεν χρειάζονται τα επιδόματα; Η Νέα Δημοκρατία έχει στοχεύσει στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης», για να το καταργήσει. «Τι λένε; Δεν θα σας δίνουμε, αλλά θα σας επιτρέψουμε να δουλεύετε για τα αντίστοιχα χρήματα. Αυτό εννοούν με το "πολλές δουλειές για τον κόσμο". "Δεν θα σας δώσουμε 200-300 ευρώ του ΚΕΑ" (σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ανθρώπους 60 χρονών που έχουν κλείσει μαγαζιά, έχουν φύγει από την δουλειά τους και είναι δύσκολο να απασχοληθούν), θα σας "απασχολήσουμε" με τα ίδια λεφτά στα mini jobs, στις "μικρές δουλειές" και στις μεγάλες δουλειές με χαμηλά εργασιακά κόστη, εκεί που ξέρουμε εμείς και όπως εμείς θα το νομοθετήσουμε».

«Όποιος ακούει τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για "πολλές δουλειές", αύξηση της απασχόλησης και ταυτόχρονα μείωση των επιδομάτων, να ξέρει ότι θα του πάρει το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης ... και θα τους οδηγήσει σε δουλειές που δεν θα δίνουν πάνω από 300 ευρώ ... είναι η καθαρή νεοφιλελεύθερη σκέψη. Εκεί έχουν στοχεύσει, στο ΚΕΑ», όπως υπογράμμισε. 

Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις

Νωρίτερα και αναφερόμενος στην παρουσίαση του τμήματος του πορίσματος της πλειοψηφίας της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία (της οποίας είναι μέλος), ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορεί η απάντηση μίας κυβέρνησης στο «σκανδαλολογία ή σκάνδαλο» της αντιπολίτευσης να είναι «νομιμότητα ή νομιμοφάνεια ... πρέπει η νομιμότητα να αποκατασταθεί, να διερευνηθούν τα πράγματα, να εξηγήσουν π.χ. κάποιοι γιατί πήραμε 16 εκατομμύρια εμβόλια, γιατί κάποιοι υπουργοί ή βουλευτές πήραν κάποιες διαγνωστικές στα γραφεία τους, στα σπίτια τους, σε συγγενείς τους, γιατί αγοράζονταν σύριγγες με άλλη τιμή στη Λαμία, άλλη στο Βόλο, άλλη στην Καρδίτσα, άλλη στο Ρέθυμνο, γιατί αγοράστηκαν κτίρια με τόσα λεφτά, πώς πάρθηκε το δάνειο των 235 εκατ. ευρώ, πού πήγε; ... δεν βρίσκουμε πού πήγαν τα λεφτά. Και μιλούν για σκανδαλολογία», είπε ο κ. Βέττας.

«Τι ακριβώς εννοούν όταν λένε "εμείς πληρώσαμε πολιτικά";» αναρωτήθηκε ο κ. Βέττας, «ότι πήγαν από το 45% στο 16% και άφησαν 330 δισ. ευρώ δημόσιο και άλλο μισό τρισ. ευρώ ιδιωτικό χρέος στον κόσμο, ότι άφησαν 30% ανεργία, ότι διέλυσαν τα πάντα; Και "πλήρωσαν πολιτικά"; Πληρώσαμε όλοι».

Για την σχέση των σκανδάλων στην Υγεία με τα ΜΜΕ, ο κ. Βέττας είπε χαρακτηριστικά πως «φάνηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια τίποτε δεν ήταν τζάμπα στην πολιτική ζωή του τόπου ... προφανώς, όταν διάφορα ΜΜΕ έπαιρναν εκατομμύρια είτε για να στηρίξουν κόμματα είτε συγκεκριμένα πρόσωπα ... ηγετικά στελέχη ... φανταστείτε να έβγαιναν 10 κανάλια και να έλεγαν σήμερα τι έκανε ο Βέττας, τι έφτιαξε. Όμως, ο Βέττας μπορεί να αγόραζε 16 εκατομμύρια εμβόλια, να χρέωνε με εκατομμύρια ευρώ τον ελληνικό λαό αυτός ο καλός Βέττας...».

Έρχονται περισσότερα θετικά μέτρα το 2019

«Αυτά πρέπει να τα έχει στο μυαλό του ο Έλληνας πολίτης, σήμερα. Γιατί τώρα είναι το μεγάλο θέμα», υπογράμμισε ο κ. Βέττας, «όλο το πολιτικό σύστημα καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να αντιδράσει, γιατί η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, γιατί έρχεται σειρά θετικών μέτρων, γιατί θα έρθει ακόμη καλύτερη σειρά θετικών μέτρων μέσα στο 2019, να το ξέρει ο κόσμος. Θα είναι πολύ ευχάριστες οι εκπλήξεις για τον Έλληνα πολίτη και κυρίως αυτόν που έχασε. Που έχασε δικαιώματα, εισοδήματα, την ζωή του».

Ακούστε τη συνέντευξη του Δ. Βέττα στο Κόκκινο 105,5

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)