to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:18 | 05.07.2019

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από αριθμούς που αυθαιρέτως αναφέρει (βίντεο)

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο δελτίο ειδήσεων του Open την Πέμπτη, ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Α' Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ο πρώην υπουργός, υποψήφιος με τη ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, βρέθηκαν οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για την πιστοληπτική γραμμή, το φορολογικό το ασφαλιστικό και η επένδυση στο Ελληνικό.


Ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Α' Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανέφερε:

Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από αριθμούς που αυθαιρέτως αναφέρει. Πριν από λίγους μήνες μας έλεγε ότι οι φοροελαφρύνσεις θα εκκινήσουν απευθείας και μάλιστα αυτές θα οδηγήσουν στο 4% ανάπτυξη το οποίο νομίζει ότι μπορεί να το διατάξει. Σήμερα έχει αλλάξει το αφήγημά του και μας λέει ότι πρώτα θα έρθει η ανάπτυξη και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις. Τελικά οι φοροελαφρύνσεις θα φέρουν ανάπτυξη ή η ανάπτυξη φοροελαφρύνσεις; Η αντίφαση αυτή στοχεύει στο να προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες ως προς το τι λέει η ΝΔ και ως προς το αντικοινωνικό της πρόγραμμα.

Εκτίθεται διαρκώς αλλάζοντας κάθε δύο μέρες αυτά που λέει για τη φορολογία, αυτά που λέει για τα επιδόματα, αυτά που λέει για το ασφαλιστικό σύστημα. Στην αρχή αφορούσε το θεσμό της επικούρισης, μετά αφορούσε τα επαγγελματικά ταμεία, τώρα δεν αφορά ούτε αυτά. Στην αρχή ήταν υποχρεωτικό, μετά έγινε προαιρετικό, μετά άλλαξε ξανά το ζήτημα και στο πρόγραμμα της ΝΔ δεν αναφέρονταν καν η θέση της για το ασφαλιστικό. Όμως τελικά οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι ακριβώς σχεδιάζουν.

Διότι ο κος Μητσοτάκης πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε με ειλικρίνεια να λέει ότι θα πρέπει να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, ότι θα πρέπει να μπει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Και σήμερα αρχίζει να τα μαζεύει σιγά σιγά κατανοώντας ότι αυτές οι ακραίες θέσεις του, τις οποίες θα εφαρμόσει αν ο μη γένοιτο κερδίσει τις εκλογές, στην πραγματικότητα αποσυσπειρώνουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Στην πραγματικότητα άλλωστε και αυτό το οποίο είπε ο κος Παπαδημητρίου είναι κάτι το οποίο υπονοούσε ο κος Μητσοτάκης εδώ και πάρα πολύ καιρό τότε που έλεγε ότι η χώρα δεν έχει την δυνατότητα να βγει στις αγορές χρήματος και να στηρίξει το τραπεζικό της σύστημα χωρίς ανακεφαλαιοποίηση. Αυτό ήταν επί της ουσίας ο πυρήνας της θέσης του ΔΝΤ κατά την περίοδο όπου συζητούνταν οι όροι με τους οποίους η Ελλάδα θα έβγαινε από τη μνημονιακή επιτροπεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)