to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:05 | 20.01.2023

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: «Ο ελληνικός λαός θα μάθει ότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων»

«Πρέπει να απαγορεύσουμε σε μια εγκληματική οργάνωση να ενδύεται τη μορφή πολιτικού κόμματος, όχι με όρους σόλοικους, όπως κάνει η ΝΔ, αλλά να επιχειρήσουμε μια τόσο στενή διατύπωση του νόμου που να μην καταλείπεται καμία αρμοδιότητα στον Άρειο Πάγο, ώστε να κρίνει επί των πολιτικών κομμάτων»,


Στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να φιμώσουν την ΑΔΑΕ και να συνεχίσουν τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποκλειστεί από τις επικείμενες εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica (Γ. Χουρδαλάκης – Β. Κεχαγιά).

Για διαδικαστικές δικαιολογίες και  κωλυσιεργίες μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  επισημαίνοντας: «Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να βρει κάποιος διαδικαστικές δικαιολογίες για την πολιτική επιλογή που έχει κάνει η κυβέρνηση και την οποία εκτελεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δια του Προέδρου να επιχειρήσει να κωλυσιεργεί και να μεταθέτει μια συζήτηση για τα δεδομένα από τους ελέγχους της ΑΔΑΕ. Το βέβαιον είναι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο συγκάλυψης. Επί τέσσερις μήνες προσπαθεί η ΝΔ να μην έρθουν στο φως της δημοσιότητας όλα εκείνα που εμπλέκουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό στις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, πολιτικών φίλων, των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφων, πράγμα το οποίο καταδεικνύει ενοχή».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε επίσης ότι «ο κ. Ράμμος έστειλε μια επιστολή με την οποία ζητούσε να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, κατά την οποία θα μπορέσει να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Γιατί δεν ορίζει η ΝΔ ημερομηνία, γιατί παραπέμπει το ζήτημα στις καλένδες;».

«Ο ελληνικός λαός θα μάθει ότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων θεσμικά και αρμοδίως», τόνισε με νόημα. 

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στις ποινικές και πολιτικές πτυχές του θέματος, στον κ. Ντογιάκο, αλλά και στις αδιανόητες εγκλήσεις της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα παρακάτω:

«Το θέμα έχει μια ποινική πτυχή, εξαιρετικά σημαντική και εξαιρετικά επικίνδυνη για κάποιους από την παράταξη της ΝΔ. Έχει όμως και μια πολιτική και μια διοικητική πτυχή και έχει εξαπολύσει η ΝΔ μια καταιγίδα απέναντι στον κύριο Ράμμο και απέναντι στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με στόχο να υπονομεύσει τη λειτουργία μιας από το Σύνταγμα προβλεπόμενης ανεξάρτητης αρχής. Ο πρόεδρος της επιτροπής έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί την επιτροπή, όχι όμως να διενεργεί ελέγχους χωρίς την απόφαση της ολομέλειας».

«Το να μιλάει για διαδικαστικές και θεσμικές πλημμέλειες η ΝΔ είναι τουλάχιστον ειρωνικό».

«Όταν ζούμε το δέκατο πέμπτο επεισόδιο κωλυσιεργίας και θεσμικής ατασθαλίας από τη μεριά της κυβέρνησης, είναι δεδομένο ότι και για την αξιωματική αντιπολίτευση δεν απομένει άλλη οδός πέραν από την οδό της καταγγελίας και της αποχώρησης. Εμείς δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτού του τύπου τις λειτουργίες, αυτού του τύπου τις εξωθεσμικές συμπεριφορές, τόσο στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, όσο και στα ίδια τα στελέχη του κόμματός μας. Αν νομίζει η ΝΔ ότι με φωνασκίες, με ύβρεις, με λειτουργία που δεν αρμόζει στο Κοινοβούλιο θα μπορέσει να τρομοκρατήσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ βαθιά νυχτωμένη».

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία ανήκει ως αρμοδιότητα και εποπτεία στον πρωθυπουργό της χώρας παρακολουθούσε στελέχη της κυβέρνησης και των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή είναι η πολιτική καταγγελία κι αυτό είναι το μέγιστο σκάνδαλο».

«Θέτοντας το ερώτημα "Εφόσον προκύψει από την ΑΔΑΕ, ότι πράγματι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και έναν υπουργό της κυβέρνησής σας πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί ή όχι''; ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι εάν προκύψει κάτι τέτοιο, θα το συζητήσουμε. Σχολιάζοντας ο Δ. Τζανακόπουλος την απάντησή του επέμεινε στο ερώτημα "Πότε; Μετά τις εκλογές;"»

«Από τον εισαγγελέα, ο οποίος πριν από εφτά μέρες προχώρησε σε μία ευθέως υπονομευτική γνωμοδότηση σε σχέση με τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Πληροφοριών τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν περιμένω τίποτα πέρα από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, το οποίο είναι εξαιρετικά σοβαρό και το οποίο δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο διοικητικά πρόσωπα, αλλά αφορά και πολιτικά πρόσωπα».

Τέλος, σε ερώτηση για τις δυνατότητες αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη από τις επικείμενες εκλογές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης για το γεγονός ότι μέχρι τώρα ο έγκλειστος Κασιδιάρης μπορεί να οργανώνει πολιτική δράση και να καθοδηγεί το κόμμα του, αλλά και ανέδειξε τα προβλήματα που εμπεριέχει η νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ για τον αποκλεισμό του κόμματός του από τις εκλογές. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση για το γεγονός ότι ο κ. Κασιδιάρης επί τριάμισι χρόνια στις ελληνικές φυλακές έχει τη δυνατότητα να καθοδηγεί το κόμμα του, να κάνει τηλεδιασκέψεις, να βγάζει εκπομπές στο youtube και να οργανώνει εν πάση περιπτώσει την πολιτική του δράση, αυτή την εγκληματική πολιτική δράση την οποία έχει. Όλα αυτά έγιναν με την ανοχή της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα παρανόμως από τον κύριο Κασιδιάρη. Διότι εγώ δεν ξέρω πάρα πολλούς κρατούμενους να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο internet, να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές, να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τέτοιου είδους πολιτική προπαγάνδα μέσα από τη φυλακή. Επισημαίνω την υποκρισία. Ο λόγος πρέπει να συζητηθεί με τη Νέα Δημοκρατία που έχει και διάφορους "εξαδέλφους" πολιτικούς του κου Κασιδιάρη στις τάξεις της, τον κ. Βορίδη, που ήταν και αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ».

«Τρεις μήνες πριν τις εκλογές, όταν οι διαφορές μειώνονται, όταν η πρώτη θέση δεν είναι καθόλου δεδομένη προχωράτε σε μια κίνηση υποκριτική.

Με τη ρύθμιση της ΝΔ καταλείπεται ευρύ πεδίο αρμοδιότητας στον Άρειο Πάγο για να κρίνει επί των πολιτικών προγραμμάτων πολιτικών κομμάτων και αυτό είναι νομικά και πολιτικά και συνταγματικά παραδεκτό. Το Σύνταγμα πράγματι λέει ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να εξυπηρετούν τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά δεν δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν να κρίνει με όρους διακριτικής ευχέρειας τι ακριβώς εξυπηρετεί τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και τι όχι. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής το πρωτοβάθμιο δικαστήριο όρισε ότι είναι δυνατόν μια εγκληματική οργάνωση να ενδύεται τη μορφή του πολιτικού κόμματος. Εμείς αυτό πρέπει να απαγορεύσουμε, όχι με όρους σόλοικους, όπως πάει να το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αλλά να επιχειρήσουμε μια τόσο στενή διατύπωση του νόμου που να μην καταλείπεται καμία αρμοδιότητα στον Άρειο Πάγο, ώστε να κρίνει επί των πολιτικών κομμάτων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)