to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:48 | 23.05.2015

Πολιτική

Δ. Στρατούλης: Η συμφωνία δεν θα πρέπει να ακυρώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι έχει παγώσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.


Διαβεβαιώσεις ότι θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα γίνουν απολύτως σεβαστά παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ενώ σε ό,τι αφορά τα εφάπαξ έκανε γνωστό ότι είναι θέμα ημερών η τελική πρόταση και ότι θα κινηθούν «περίπου στα επίπεδα του 2013». Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία είπε ότι δεν θα δοθεί παράταση και ότι από τα έσοδα θα καλυφθεί το κενό στα ταμεία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι έχει παγώσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. Για να λήξει και τυπικά το θέμα θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική διάταξη η οποία θα περάσει στο νομοσχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μετά τη συμφωνία.

Αναφορικά με την 13η σύνταξη τόνισε ότι δεν θα μετατεθεί για το 2016, «η διάταξη είναι έτοιμη».

Για το θέμα της ρύθμισης οφειλών ανέφερε ότι έως το τέλος ταμείο αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατ. καθώς και ότι «η ροή πάει για 1,5 δισ. το οποίο θα καλύψει το κενό στα ταμεία. Δεν θα δοθεί παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων».

Ερωτηθείς για την Κεντρική Επιτροπή που συνέρχεται το Σαββατοκύριακο ο κ. Στρατούλης σχολίασε ότι «θα κάνουμε μία πολύ ουσιαστική κουβέντα. Η όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι συμβατή με αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Πιστεύω από την κουβέντα η ΚΕ θα ζητεί από την Κυβέρνηση ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ακυρώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Στρατούλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)