to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 01.07.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Στούμπος: Να παρεμβαίνει η ΕΣΗΕΑ για ρατσιστικά σχόλια, αλλά υπάρχει και πολιτική ευθύνη

«Κάποιες δυνάμεις και κέντρα να μετατοπίσουν δεξιά, ακροδεξιά, τους συμπολίτες μας, να διαμορφώσουν ένα νέο κλίμα μισαλλοδοξίας και μίσους, να χτίσουν εκεί πάνω μία πολιτική πορεία. Δεν είδα στελέχη και υποψηφίους να μιλάνε για αυτά τα ζητήματα»


Τη σιωπή κομματικών στελεχών και υποψηφίων για το ρατσιστικό σχόλιο της Athens Voice και άλλα αντίστοιχα, που «προσπαθούν να μετατοπίσουν δεξιά, ακροδεξιά, τους συμπολίτες μας, να διαμορφώσουν ένα νέο κλίμα μισαλλοδοξίας και μίσους, να χτίσουν εκεί πάνω μία πολιτική πορεία», υπογράμμισε ο Δημήτρης Στούμπος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο, τονίζοντας ότι και η ΕΣΗΕΑ πρέπει να παρεμβαίνει σε θέματα δεοντολογίας.


Αναφερόμενος στην ανάρτηση της Athens Voice που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για το ρατσιστικό της περιεχόμενο σε σχέση με τον θάνατο μετανάστριας, ο κ. Στούμπος τόνισε ότι «υπάρχει ευθύνη για την δημοσίευση τέτοιων σχολίων» τόσο από νομικής πλευράς όσο και σε επίπεδο δημοσιογραφικής δεοντολογίας. «Ακόμη και από επιπολαιότητα να θεωρήσουμε ότι γίνονται τέτοια σχόλια κάποιες φορές, είναι καθ’ υποτροπήν … είναι η ίδια η αξία της ζωής που προσπαθούν να την μπλέξουν με την αμιγώς πολιτική συγκυρία … θέλουν να θυμίσουν ότι ο επικεφαλής του κόμματος της Αριστεράς στήριζε πάντοτε και πρωτοστατούσε για τα δικαιώματα των ανθρώπων, των συνανθρώπων μας, που είναι μετανάστες καταδιωγμένοι που αναζητούν στον ήλιο μοίρα … δεν είναι τυχαίο, τέτοιες μέρες αυτά τα σχόλια ακουμπάνε στη συνεχιζόμενη τραγωδία στην Μεσόγειο».

«Κάποιες δυνάμεις και κέντρα να μετατοπίσουν δεξιά, ακροδεξιά, τους συμπολίτες μας, να διαμορφώσουν ένα νέο κλίμα μισαλλοδοξίας και μίσους, να χτίσουν εκεί πάνω μία πολιτική πορεία. Δεν είδα στελέχη και υποψηφίους να μιλάνε για αυτά τα ζητήματα», υπογράμμισε ο ίδιος. «Πρέπει να γίνονται πολύ πιο συχνές παρεμβάσεις από την ΕΣΗΕΑ, να υπάρξουν και ανακοινώσεις, και για τέτοια ζητήματα και για άλλα», συνέχισε, αλλά τόνισε ότι «ξεκινάμε από την πολιτική ευθύνη, όχι απλά την συνδικαλιστική … είναι χαρακτηριστική η κατάσταση με την προπαγάνδα από ΜΜΕ φιλικά προς την ΝΔ σε καθ’ υπερβολήν επίπεδο».

«Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει δημόσια εμφάνιση στον ΣΚΑΪ είναι και αυτό μήνυμα ότι σε όλα τα μέσα πρέπει ο πλουραλισμός να είναι πλήρης, οι κουβέντες και τα επιχειρήματα όλων να ακούγονται», όπως προσέθεσε ο κ. Στούμπος.

Στην αρχή της συνέντευξης, ο κ. Στούμπος σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν καταλάβει καλά την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα και θα στηρίξουν τις δυνάμεις της Αριστεράς, που στην χώρα μας αποτελούν εξαίρεση στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, με το κυβερνητικό έργο και τα αποτελέσματα που κατέγραψαν. «Για όλους μας το ερώτημα είναι τι αύριο θέλουμε, πώς το στηρίζουμε, πώς θέλουμε να συνεχίσει αυτή η προσεκτική, αλλά και ουσιαστική πορεία … που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, παρά τα ελλείμματα και τις βαριές ουρές της χρεοκοπίας … Να μην αφήσουμε σε καμία περίπτωση μία παλινόρθωση, τα ίδια πρόσωπα που έχουν τις ίδιες ευθύνες, παρά την νέα “συσκευασία” και την προσπάθεια ενδυνάμωσης της κεντροδεξιάς, που είναι… μπαταρισμένη δεξιά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)