to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 06.02.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Σεβαστάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Η Ευρώπη είναι ανώριμη απέναντι στην προσφυγική κρίση

Για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τα εμπόδια της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς μίλησε ο βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Κώστα Σαββόπουλο.


Αναφορικά με την δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων στο νησί της Σάμου ο κ. Σαβαστάκης σημείωσε ότι «Οι κάτοικοι της Σάμου έχουν δείξει μια πολύ μεγάλη ωριμότητα και ποιότητα και ως προς την οργάνωση και ως προς την εκδήλωση της αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες. Υπάρχουν αμφιβολίες και αντιρρήσεις κυρίως για την θέση που έχει επιλεγεί για να δημιουργηθεί το κέντρο καταγραφής προσφύγων (hot spot), αλλά η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτή στις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών».
 

Σχολιάζοντας τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από άλλα Ευρωπαϊκά κράτη για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «Υπάρχουν χώρες της κεντρικής Ευρώπης που ουσιαστικά έχουν καταργήσει την Σέγκεν στην πράξη, με την ύψωση φραγμάτων. Θέλουν την ευρωπαϊκή ένωση ως διακίνηση εμπορευμάτων και χρημάτων, και από την άλλη δεν θέλουν να μοιραστούν την ευθύνη για την προσφυγική κρίση». 
 

«Η Ευρώπη είναι ανώριμη, υπάρχει μια αυτοσυντήρηση των πολιτικών ελίτ και υπάρχουν ξενοφοβικά και πρωτοφασιστικά φαινόμενα, που μπορούν να καλλιεργηθούν και να στρέψουν την Ευρώπη προς μια Ευρωφοβική αντίληψη η οποία δεν θα έχει κάνει τα προοδευτικά χαρακτηριστικά της νέας ηγεσίας του Βρετανικού Σοσιαλιστικού κόμματος» σημειώνει ο κ. Σεβαστάκης.
 

Για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς ο κ. Σεβαστάκης θεωρεί ότι «Εάν οι ευρωπαϊκές ελίτ έχουν πάρει την απόφαση να ρευστοποιήσουν τελείως την ελληνική πολιτική σκηνή, επομένως να αποτύχει επειγόντως ο ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει ένα μίγμα όλων των πολιτικών δυνάμεων, τότε η διαπραγμάτευση θα αποτύχει». 
 

«Εάν κυριαρχήσουν πιο ορθολογικές επιλογές μπορεί η διαπραγμάτευση να πετύχει, δηλαδή να βελτιωθούν τα πλαίσια που έχουν τεθεί, και να προχωρήσουμε επιτέλους στην αξιολόγηση και στην αναδιάρθρωση του χρέους» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Τέλος ο Δ. Σεβαστάκης σημειώνει ότι «Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν επιλέξει να διαλύσουν την κυβέρνηση, ώστε να βγει ένας κυβερνητικός χείλος που θα κάνει ότι θέλει η ευρωπαϊκή ελίτ. Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε το σθένος μας, και αυτό πρέπει να γίνει με δουλειά. Πρέπει με λογική να ξανασυστήσουμε την βαθιά και λόγια πολιτική ενότητα, γιατί αλλιώς δεν θα κρατήσουμε».


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)