to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 05.05.2017

Πολιτική

Δ. Σεβαστάκης: Το χρέος πρέπει να μπει σε μέτρα υλοποιήσιμα και πραγματικά (βίντεο)

«Το χρέος πρέπει να μπει σε μέτρα υλοποιήσιμα και πραγματικά» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει την παραγωγή χρέους ως οργανικό της κομμάτι».


«Το χρέος πρέπει να μπει σε μέτρα υλοποιήσιμα και πραγματικά» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει την παραγωγή χρέους ως οργανικό της κομμάτι».

Εξήγησε περαιτέρω ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί διότι όλες οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν υπερδιπλασιάσει το χρέος τους την τελευταία δεκαετία, κάτι που όπως υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «δεν ακολουθεί την κοινή λογική». Πρόκειται για «παρκαρισμένα κεφάλαια που αποσπώνται από την πραγματική οικονομία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα είναι μέρος ενός προβλήματος».

«Η διαχείριση του χρέους και ο τρόπος που θα περιγραφεί αυτό στο πολιτικό κοινό των ευρωπαϊκών χωρών είναι από τα πιο εξόχως πολιτικά ζητήματα που συζητά η κυβέρνηση με τους δανειστές της», σημείωσε επίσης χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε επικρατεί μια τεχνικίστικη οικονομία που αφαιρεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής ενώ παράλληλα «έχει χαθεί η κουλτούρα της παραγωγικότητας» και αυτό όπως σημείωσε ο κ. Σεβαστάκης «είναι το στοίχημα».

Ο πολιτικός χρόνος 1,5 έτους που υπάρχει είναι σημαντικός για να διαφύγουμε από την παραγωγική αδράνεια πρόσθεσε τονίζοντας ότι απαιτείται μια «δυναμική στροφή» στην οποία χρειάζεται να συμμετέχει όλο το πολιτικό σύστημα.

Δυστυχώς όμως «η Ν.Δ. κάνει μια αμυντική διαχείριση φθοράς του αντιπάλου νομίζοντας έτσι ότι τον καθηλώνει» αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγική αδρανοποίηση της χώρας. «Δεν είναι όσα παίζουν στα μίντια αυτά που παράγουν πολιτική» σχολίασε κλείνοντας.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)