to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 03.08.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Δ. Παρθένης: Με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων στην καθαριότητα εξοικονομούμε 200.000 ευρώ

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Τρικάλων μετά την υπογραφή ατομικών συμβάσεων στον τομέα καθαριότητας, και για την έντονη αντίδραση του εργολάβου που τις απασχολούσε μέχρι πρότινος, μίλησε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Απόστολο Λυκεσά ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Παρθένης.


Βρισκόμαστε σε μια φάση που έχουν υπογραφεί οι ατομικές συμβάσεις, το νοσοκομείο το καθαρίζουν οι 39 καθαρίστριες με ατομικές συμβάσεις, σημείωσε ο κ. Παρθένης.
 

Η εργολαβική εταιρεία παραμένει μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, δημιουργώντας κάποια ζητήματα. Την Τρίτη η διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων προχώρησε στην αλλαγή των κλειδαριών του χώρου που είχαν καταλάβει. 
 

«Μας έχουν κάνει μηνύσεις, σε μένα προσωπικά, ενώ στις 14.00 το μεσημέρι θα πάμε στον εισαγγελέα για την παραβίαση δικαστικής απόφασης, την οποία ο διοικητικός εφέτης της Λάρισας μας έστειλε με προσωρινή διαταγή, η οποία έφτασε στο Νοσοκομείο ώρες μετά την υλοποίηση της» τόνισε ο κ. Παρθένης.
 

«Το ζήτημα με την υπόθεση των εργολάβων καθαρισμού είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο αφορά τη σύγκρουση για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την δημόσια υγεία» τόνισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου.
 

«Για το Νοσοκομείο Τρικάλων εξοικονομούνται 17.000 ευρώ το μήνα και 200.000 ευρώ το χρόνο. Έχουμε κάνει αναλυτική οικονομοτεχνική μελέτη η οποία παρουσιάζει την εξοικονόμηση που προκύπτει, καθώς και το πώς θα αξιοποιηθούν για ιατρικό εξοπλισμό τα συγκεκριμένα ποσά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παρθένης.
 

Υπάρχουν ζητήματα σπουδής να φροντίσουν το επιχειρηματικό συμφέρον που εκδηλώθηκε. Το κρίσιμο ζήτημα είναι αν θέλουμε να προστατευθεί το αγαθό της υγείας για τους πολίτες, ή το ατομικό συμφέρον του επιχειρηματία, διαπίστωσε ο Διοικητής.
 

Αναφερόμενος στις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών πριν και μετά την υπογραφή των ατομικών τους συμβάσεων ο κ. Παρθένης σημείωσε ότι τις γυναίκες κατά δήλωση τους τις βάζαν να υπογράφουν ότι παίρνουν το μήνα 600-700 ευρώ, και τις έδιναν 300-350 ευρώ. Με τις ατομικές συμβάσεις είναι στα 750 ευρώ, ο κατώτερος μισθός του δημοσίου, με επιδόματα, ασφάλιση και εργατικά δικαιώματα.


«Η ποιότητα των υπηρεσιών είναι πολύ καλύτερη, γιατί στοιχειωδώς νιώθουν ότι είναι ανθρώπινες οι συνθήκες που δουλεύουν» δήλωσε ο κ. Παρθένης, και κατέληξε:
 

«Θα προχωρήσουμε έτσι ακριβώς όπως είναι η πολιτική του Υπουργείου Υγείας, είναι μονόδρομος. Η εξοικονόμηση είναι μεγάλη σε όλη την Ελλάδα».
 

Διαβάστε επίσης: Κράτος εν κράτει εργολάβος καθαριότητας στα Τρίκαλα - Δ. Παρθένης: «Κλείδωσε την μονάδα εντατικής θεραπείας με το έτσι θέλω»

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)