to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:44 | 17.03.2017

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης στον ΣΚΑΪ: Λυσσώδης ο πόλεμος προπαγάνδας για να πέσει η κυβέρνηση (βίντεο)

«Την κριτική τη θέλουμε, άλλα έναν πόλεμο λυσσώδη προπαγάνδας "να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθουμε στην κανονικότητα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανωμαλία" θα τον αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.


Στις θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και την επιτάχυνση των διαδικασιών για το κλείσιμο της αξιολόγησης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Δημ. Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία θα αποτελεί έναν συμβιβασμό και θα πρέπει να κρίνουμε το συνολικό πακέτο όταν θα έρθει. Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε ακόμα τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

"Μόνο η κουτάλα ενδιαφέρει τον Κυρ. Μητσοτάκη, να έρθει στην εξουσία για να ξαναστήσει το πελατειακό κράτος"

Ο Δ. Παπαδημούλης επιτέθηκε στη Ν.Δ. και τον Κ. Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «μια τυφλή αντιπολίτευση» που παίζει «παιχνίδια αποσταθεροποίησης», ενώ, όπως τόνισε, «δυστυχώς το μόνο που ενδιαφέρει τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι η κουτάλα, να έρθει στην εξουσία για να ξαναστήσει το πελατειακό κράτος».

Αντιπαρήλθε τις διακοπές των δημοσιογράφων καταγγέλλοντας προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων λέει: «Προσπαθείτε να μου βάλετε στο στόμα πράγματα που δεν λέω. Με καλέσατε μετά από 14 μήνες γιατί επεσήμανα αντίστοιχα πράγματα».

«Την κριτική τη θέλουμε άλλα ένα πόλεμο λυσσώδη προπαγάνδας να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθουμε στην κανονικότητα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανωμαλία θα τον αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο», τόνισε ο Δημ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Δεν με ενοχλεί η κριτική. Με ενοχλεί να βλέπω πολιτικούς που χρεοκόπησαν τη χώρα να παριστάνουν τους Ρομπέν των Δασών υπέρ των αδυνάτων και δημοσιογράφους που τους ευλογούσαν να κάνουν τους επαναστάτες».

Υποστήριξε ακόμα, ότι «χωρίς καμία προσπάθεια εξωραϊσμού, αλλά με βάση τα στοιχεία, η κυβέρνηση παρέλαβε ύφεση 25% και θα παραδώσει ανάπτυξη με ρυθμούς 3%, ανεργία 27% που τώρα είναι 23% (παραμένει βέβαια υψηλή) με στόχο όμως, να κατέβει πολύ πιο κάτω, για να μπορέσει να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Συμφέρον όλων να κλείσει η αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό

«Δεν χρεοκοπήσαμε εμείς τη χώρα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια και για πρώτη φορά αρχίζει να διαφαίνεται αυτή η δυνατότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Η ελληνική οικονομία και ο προϋπολογισμός τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από τους συμφωνημένους στόχους και τις προβλέψεις είπε ο Δημ. Παπαδημούλης, παραπέμποντας σε δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σε συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου επισήμανε τις θετικές προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Όλες οι πλευρές έχουν συμφέρον να κλείσει το ταχύτερο δυνατό η συμφωνία» εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Μιλώντας για τα προσκόμματα της διαπραγμάτευσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι οι κυριότερες διαφορές είναι ανάμεσα στους τρεις θεσμούς που εκπροσωπούν την Ευρώπη, δηλαδή ESM, ΕΚΤ και Κομισιόν και το ΔΝΤ, ωστόσο λόγω της υπεραπόδοσης των μέτρων έκλεισε δημοσιονομικά και το 2018. Παραμένει όμως η διαφορά για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους που ζητά το ΔΝΤ ώστε να μπει στο πρόγραμμα και η δυσκολία των Γερμανών να συνομολογήσουν προεκλογικά, σε αυτό.

«Κανείς δεν δίνει εικόνα αδιεξόδου» εκτίμησε ο αντιπρόεδρος προσθέτοντας ότι αναμένεται ότι «το Eurogroup της 20ης Μαρτίου θα διασπιστώσει πρόοδο και θα δώσει μια ώθηση ώστε το Eurogroup της 7ης Απριλίου να επικυρώσει την τεχνική συμφωνία και όλο το πακέτο να κλείσει με την εκταμίευση της δόσης το Μάιο.»

Το ΔΝΤ ζητούσε πρόσθετα μέτρα, παρά τις εκτιμήσεις ότι βγαίνει το απαιτούμενο πλεόνασμα και για το 2018. Επανέλαβε ότι μέτρα και αντίμετρα θα εφαμόζονται ανάλογα με το ποσοστό της όποιας διαφοράς. Τέλος, συνέστησε να περιμένουμε το συνολικό πακέτο των μέτρων και αντιμέτρων.

Kατ. Μπρέγιαννη - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)