to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:13 | 09.01.2018

πηγή: thessnews.gr

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Όσοι υιοθέτησαν τη γραμμή Άνθιμου και Σαμαρά για την ΠΓΔΜ έκαναν λάθος

«Η ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει καλό στην οικονομία της Β. Ελλάδας και θα διευκολύνει την ισχυροποίηση της θέσης της χώρας στη Βαλκανική»


«Η ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει καλό στην οικονομία της Β. Ελλάδας και θα διευκολύνει την ισχυροποίηση της θέσης της χώρας στη Βαλκανική» σημείωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
 
«Μας συμφέρει πάρα πολύ η προοπτική διεύρυνσης της Ε.Ε στα δυτικά βαλκάνια γιατί είμαστε η ισχυρότερη οικονομιά και διαθέτουμε το πιο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό στην περιοχή. Η λύση του προβλήματος με τον Βορρά μας επιτρέπει να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας προς ανατολάς» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης για να καταλήξει σημειώνοντας ότι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Τουρκία.
 
Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης διευκρίνησε ότι Αθήνα και Σκόπια δε σκέφτονται το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφισμάτος ενώ καταλόγισε θετικό πρόσημο στις μέχρι σήμερα δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ζητώντας, ωστόσο, να δώσει και έμπρακτα δείγματα γραφής έναντι των δηλώσεων.
 
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, αυτή τη φορά παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία για επίλυση του Σκοπιανού, επειδή ο Ζάεφ, σε αντίθεση με τον Γκρουέφσκι, δεν παίζει το παιχνίδι της επιβολής ενώ έχει κατανοήσει ότι η ένταξη σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση περνά μόνο μέσα από την επίλυση του ονόματος.
 
Ευθύνεται ο Σαμαράς...
 
Πυρά εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά έριξε ο κ. Παπαδημούλης, καταλογίζοντας ευθύνες για την πτώση της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και την μη επίλυση του Σκοπιανού ήδη από τη δεκαετία του 1990.
 
«Τη δεκαετία του '90 χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία γιατί παίχτηκε και στις δύο πλευρές παίχτηκε το παιχνίδι της ψηφοθηρίας» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε: «Όσοι τότε υιοθέτησαν τη γραμμή Άνθιμου και Σαμαρά έκαναν λάθος και δεν οφέλησαν την πατρίδα. Από τότε μέχρι τώρα 140 χώρες στον πλανήτη αναγνωρίζουν την χώρα ως Μακεδονία».
 
... σωστοί Μητσοτάκης και Μπουτάρης
 
Σε διαφορετικό ύφος κινήθηκε απέναντι στον νυν αρχηγό της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας θετικό πρόσημο στην ένταξη του πρώτου στη γραμμή του Βουκουρεστίου αλλά και την πρόσκληση του δεύτερου στον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας.
 
«Θεωρώ θετικό ότι ο Μητσοτάκης, παρά τις αρχικές του αμφιταλαντεύσεις, τάχθηκε στη γραμμή Καραμανλή» σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε: «Θεωρώ επίσης θετικό ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τον Ζάεφ να έρθει στη Θεσσαλονίκη». Τέλος, δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι η σιωπή του Αντώνη Σαμαρά είναι θετική γιατί «δεν κάνει στον γιο ό,τι έκανε στον πατέρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)