to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:17 | 16.03.2015

πηγή: Ημερησία

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Επιχειρούν να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα πριν απλωθεί το παράδειγμα και σε άλλες χώρες

Την άποψη ότι οι δανειστές επιχειρούν να τορπιλίσουν την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου ώστε να πέσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.


«Επιχειρείται να τορπιλιστεί η συμφωνία πλαίσιο της 20ής Φεβρουαρίου και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα πριν απλωθεί το παράδειγμα και σε άλλες χώρες» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.


«Θέλουν να μας πνίξουν για να μην απλωθεί το παράδειγμα. Αυτή είναι η αλήθεια» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης και απηύθυνε έμμεση έκκληση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές. «Πρέπει να τρέξουμε και να πιέσουμε για να υλοποιηθεί η συμφωνία» σημείωσε.

«Αυτό που λέμε: Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα, μπορεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις γιατί δεν την κρατάει κανείς, αλλά πρέπει να έχουμε χρονική και δημοσιονομική ανάσα» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπαδημούλης αποκάλυψε μάλιστα ότι η καθυστέρηση στην κατάθεση των νομοσχεδίων για τις 100 δόσεις και τα κόκκινα δάνεια είναι επειδή οι δανειστές δεν έχουν ακόμη εγκρίνει τα νομοθετήματα της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε ακόμα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «να λειτουργεί χωρίς χρωματιστά γυαλιά» και να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων προκειμένου να δοθεί ανάσα ρευστότητας στην Ελλάδα. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τις αποφάσεις της ΕΚΤ το καλοκαίρι του 2012 όταν ο Μάριο Ντράγκι έδωσε στην Αθήνα τη δυνατότητα έκδοσης εντόκων και πέραν του ορίου. «Το ίδιο ζητούμε και τώρα» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)