to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 23.01.2015

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: «Δεν θα χρειαστούν και δεν πρέπει να υπάρξουν νέες εκλογές

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 τόνισε επίσης ότι «Δεν θα συγκροτήσουμε μονοκομματική κυβέρνηση Συριζαίων».


Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 (Έλλη Στάη-Ν.Λειβαδάρη), δήλωσε ο Δ.Παπαδημούλης μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η «ψαλίδα» ανοίγει, αλλά η αυτοδυναμία δεν έχει «κλειδώσει». Διεκδικούμε και την τελευταία ψήφο μέχρι να κλείσουν οι κάλπες της Κυριακής. Αυτό θα μας βοηθήσει να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση του προγράμματός μας, με δύναμη και σταθερότητα, και όχι για να συγκροτήσουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση Συριζαίων. Στόχος μας είναι μια κυβέρνηση ευρύτερου φάσματος που θα εμπεριέχει πρόσωπα πέρα από μας, αρκεί να θέλουν με εντιμότητα και αφοσίωση να δουλέψουν μαζί μας πάνω στο πρόγραμμά μας. Δεν μας αρκεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έχουμε ανάγκη και την λαϊκή πλειοψηφία για να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε.

Θα διεκδικήσουμε αλλαγές όρων και αντικατάσταση του αποτυχημένου μνημονιακού προγράμματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι χρειαστεί -whatever it takes, όπως λέει και ο κ.Ντράγκι- έτσι ώστε να υπάρξουν πόροι που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της οικονομίας και την καταπολέμηση της ανεργίας. Οι ανακοινώσεις του κ.Ντράγκι μιλούν για αξιολόγηση και για πρόγραμμα. Εμείς θα διεκδικήσουμε αλλαγές όρων στην ισχύουσα δανειακή σύμβαση και αντικατάσταση του αποτυχημένου μνημονιακού προγράμματος της ΝΔ με ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Όσοι πιστεύουν ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα έχει πάει καλά, ας ψηφίσουν Σαμαρά. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί η Ελλάδα να προχωρήσει μέσα στην Ευρωζώνη με ένα διαφορετικό πρόγραμμα, τους προτείνουμε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρέπει να υπάρξουν νέες εκλογές και εκτιμώ ότι δεν θα χρειαστούν

Δεν πρέπει να υπάρξουν νέες εκλογές και εκτιμώ ότι δεν θα χρειαστούν. Θέλουμε αλλαγή με σιγουριά και σταθερότητα, χωρίς χάσιμο χρόνου με νέα προεκλογική εκστρατεία. Σε περίπτωση απουσίας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, θα κινηθούμε σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, με βάση την εντολή του λαού και το πρόγραμμά μας, θα μιλήσει με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, πλην των νεο-ναζί της ΧΑ. Θα επιδιώξουμε -και πιστεύω ότι θα υπάρξει- κυβέρνηση που θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι πια ευθύνη των δυνάμεων που θα μπουν στη Βουλή το αν δώσουν στήριξη ή ανοχή σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Περίπτωση παραχωρήσεων στο πρόγραμμά μας που θα καθιστούν τους δανειστές μας «συγκυβερνήτες στο πιλοτήριο» δεν υπάρχει.

Το συμφέρον και των δύο πλευρών είναι η αναζήτηση μιας αμοιβαίας λύσης

Η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου δεν υπάρχει πια. Ήταν μια αυθαίρετη προθεσμία για να «σφίξει» τα πράγματα, μήπως και βοηθήσει την κυβέρνηση Σαμαρά στην προεκλογική της εκστρατεία. Κανείς δεν μιλάει πλέον γι’ αυτή. ΕΚΤ, Κομισιόν και Συμβούλιο της ΕΕ, δηλαδή οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών, λένε ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν με τη νέα κυβέρνηση για τον τρόπο συνέχισης του ελληνικού προγράμματος και ότι θα δοθεί ο χρόνος στη νέα κυβέρνηση να παραλάβει «ταμείο». Η πραγματική προθεσμία, το πραγματικό όριο, τίθεται από την ωρίμανση των ομολόγων στο τέλος Ιουνίου. Δεν σκοπεύουμε να ξοδέψουμε όλο αυτό το τετράμηνο. Το συμφέρον και των δύο πλευρών είναι η αναζήτηση μιας αμοιβαίας λύσης, γιατί καμιά πλευρά δεν την συμφέρει η ρήξη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)