to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:52 | 17.01.2020

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Ανάγκη ολοκλήρωσης των συμφωνιών ΕΕ - Βιετνάμ

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε συνάντηση στο Στρασβούργο την Τετάρτη, με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Λ.Δ. του Βιετνάμ


Στην ανάγκη ολοκλήρωσης και επικύρωσης από το Ευρωκοινοβούλιο των συμφωνιών ΕΕ - Βιετνάμ για το ελεύθερο εμπόριο και την προστασία των επενδύσεων συμφώνησαν ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Λ.Δ. του Βιετνάμ, BuiThanSon.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε συνάντηση στο Στρασβούργο την Τετάρτη, με τον υφυπουργό κ. BuiThanSon, ο οποίος συνοδευόταν από τους πρέσβεις του Βιετνάμ στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος ενημέρωσε τον Δ.Παπαδημούλη για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση των συμφωνιών ΕΕ - Βιετνάμ για το ελεύθερο εμπόριο και την προστασία των επενδύσεων, τονίζοντας τη σημασία οι συμφωνίες αυτές να επικυρωθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Επίσης, υπογράμμισε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα του σε θέματα ανάπτυξης, ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, με σεβασμό στα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα και εντός του πλαισίου προετοιμασίας της Νέας Αναπτυξιακής Στρατηγικής της χώρας στις αρχές του 2021.

Από την πλευρά του, ο Δημήτηρς Παπαδημούλης εξέφρασε τη στήριξή του στην επικύρωση των παραπάνω συμφωνιών από το Ευρωκοινοβούλιο, επισημαίνοντας την ανάγκη ύπαρξης ενός συνεχούς και παράλληλου διαλόγου μεταξύ ΕΕ-Βιετνάμ σε θέματα ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της αλληλοκατανόησης, δεδομένου ότι το Βιετνάμ αποτελεί στρατηγικό εταίρο της ΕΕ, σε μια ευαίσθητη χρονική περίοδο και γεωγραφική θέση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)