to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:20 | 13.06.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτισμός

Δ. Μητσοτάκης: Το πολιτικό τραγούδι υπάρχει παρότι δεν το ευνοούν να ακουστεί

Στη χώρα που γέννησε τον Αριστοφάνη, πολλοί δεν δέχονται ίχνος σάτιρας και οι μιντιακές καταστάσεις εμποδίζουν το πολιτικό τραγούδι να ακουστεί, το οποίο ωστόσο υπάρχει, τόνισε ο Δημήτρης Μητσοτάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.


Το τραγούδι που έφτιαξε ο Δ. Μητσοτάκης σατιρίζοντας την προοπτική να αναλάβει ο Κ. Μητσοτάκης την πρωθυπουργία ("Κούλη, θ' αλλάξω επίθετο") έκανε τόσο μεγάλο «γκελ» γιατί είναι «άκρως βιωματικό και αληθινό», όπως είπε, «είναι κατά βάση σατιρικό αλλά επί της ουσίας πολιτικό. Περνάει μία αγωνία με αυτόν τον ελαφρύ τρόπο ... Έχουμε ήδη περάσει μία πολύ σκληρή δεκαετία από την εποχή της κρίσης και δώθε, η αγωνία που εκφράζω είναι για το τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα ... παράλληλα με μία τελείως προσωπική υπόθεση, το επώνυμο και το bullying που έχω δεχθεί τόσα χρόνια, από το δημοτικό μέχρι σήμερα», προσέθεσε γελώντας ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι «πολλοί λένε ότι στην εποχή μας δεν υπάρχει πολιτικό τραγούδι, κοινωνικό τραγούδι. Θέλω να πω ότι υπάρχει, αλλά δυστυχώς δεν ευνοείται από τις μιντιακές καταστάσεις για να ακουστεί» και σημείωσε χαρακτηριστικά την περίοδο μετά την Μεταπολίτευση όπου το πολιτικό τραγούδι κυριαρχούσε, ενώ σήμερα «είναι σαν να μην υπάρχει πουθενά. Υπάρχει. Αλλά πρέπει ο άλλος να ψάξει στο διαδίκτυο, να σκάψει ... βλέπω τους θεατές στις συναυλίες μας με μάτια γεμάτα απορία. Κυριολεκτικά ρουφάνε τους στίχους αυτών των τραγουδιών, που οι περισσότεροι τα αγνοούν. Εύχομαι όλος αυτός ο ντόρος που έγινε τυχαία τελείως να γίνει η αιτία να ψάξει ο κόσμος τα τραγούδια μας της τελευταίας τουλάχιστον διετίας, από το κανάλι στο youtube, να τα ανακαλύψει».

«Πολύς κόσμος εξοργίστηκε πιο πολύ από εμένα», είπε εξάλλου για την γκάφα του Open και των κατά τα άλλα πολύπειρων κ.κ. Χασαπόπουλου, Σαραντάκου, Σακελλαρόπουλου και της παρουσιάστριας κας Βούλγαρη που πήρε μεγάλη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες.

«Μίλησα δημοσίως με την συγκεκριμένη δημοσιογράφο, της είπα απλά άλλη φορά να ψάχνει λίγο καλύτερα για τους ανθρώπους που παρουσιάζει, γιατί ουσιαστικά δέχθηκα έναν καγχασμό και μία ειρωνία από ανθρώπους που δεν με γνώριζαν, ή έκαναν ότι δεν με γνώριζαν. Το πιθανότερο είναι ότι δεν με γνώριζαν», όπως είπε.

Ωστόσο, τόνισε ότι «όπως και νά `χει, δεν μπορείς να παρουσιάζεις έναν άνθρωπο στην τηλεόραση, που δεν μπορεί να σου απαντήσει, να του επιτίθεσαι καθυβρίζοντάς τον ως "ο τρελός με την κιθάρα". Ειδικά για κάποιον που είναι επαγγελματίας και βιοπορίζεται από αυτό».

Για οποιονδήποτε είναι «ένας άνθρωπος επαγγελματίας, άφωνος, που δεν ξέρει να παίζει αλλά ζει από αυτή την δουλειά, ξέρει τρία ακόρντα αλλά ζει από αυτή την δουλειά, γιατί δουλεύει σε μία ταβέρνα, ένα κουτούκι», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, το να «καθυβρίζεται ως ο άφωνος τρελός με την κιθάρα, όποιος άγνωστος άνθρωπος να ήταν, από την στιγμή που ζει από αυτή την ιστορία, δεν μπορεί να βγαίνει και να γίνεται βορά στην τηλεθέαση».

Η δημοσιότητα που έλαβε η γκάφα του Open και όσα ακολούθησαν, προκάλεσαν και κύμα μηνυμάτων συμπαράστασης στα social media, αλλά όχι μόνο. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «θα πρέπει να ευχαριστήσω και όσους είχαν το κουράγιο να με βρίσουν κατ` ιδίαν, μέσω inbox ή στο youtube», διευκρινίζοντας ότι δεν επιτρέπει την δημοσίευσή τους γιατί είναι «εμετικά». «Υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν βαθιά Έλληνες, αλλά στη χώρα που γέννησε τον Αριστοφάνη δεν δέχονται ίχνος σάτιρας για κάποια πράγματα που τους πονάνε», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 21.00 στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», όπου με την δική του μουσική επιμέλεια οι μουσικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ παρουσιάζουν το CD «Χρώματα», τη δισκογραφική τους δουλειά που κυκλοφορεί από την MLK, με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και 3 πρωτότυπα κομμάτια, καθώς και τις επόμενες εκδηλώσεις και δράσεις στις οποίες συμμετέχει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)