to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 11.05.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Κρεμαστινός: ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ είναι όμοροι χώροι και πρέπει να αρχίσει ο διάλογος με πρωτοβουλία Τσίπρα

Σταθερός στην άποψή του υπέρ της έναρξης του διαλόγου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός. Υποστήριξε μιλώντας στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ότι πρόκειται περί όμορων πολιτικών χώρων και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει την πρωτοβουλία.


Υπενθυμίζεται ότι χθες η Φώφη Γεννηματά είχε απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στο εσωτερικό του ομοσπονδιακού φορέα, δηλώνοντας ότι  θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε στρατηγικές, οι οποίες «αλλοιώνουν την εικόνα, θολώνουν το πολιτικό στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών αντιπάλων».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη για το ζήτημα του διαλόγου και της συνεννόησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ:  
 
«Γενικώς, είναι όμοροι χώροι, οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, η μάζα των οπαδών δηλαδή. Πρωτίστως, ο διάλογος πρέπει να αρχίσει από εκεί. Και πρέπει να αρχίσει με πρωτοβουλία του μεγαλύτερου κόμματος.

Δε μπορεί να πάει το μικρότερο κόμμα να εκλιπαρεί. Πρέπει ο πρωθυπουργός να πάρει την πρωτοβουλία μέσα στο πλαίσιο του ιδεολογικού χώρου που κινούνται τα δύο κόμματα και με τις διαφορές τις μικρές ή μεγάλες. Πρέπει να αρχίσει ο διάλογος με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού που είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος. Δεν υπάρχει όμως η πρωτοβουλία».

Σε ό,τι αφορά το τελεσίγραφο της κ. Γεννηματά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε: «Η κ. Γεννηματά εξελέγη από 212 χιλιάδες ανθρώπους που είπαν ότι πρέπει να εκλεγεί ένας αρχηγός που θα διασφαλίσει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτή η αρχηγός είναι η κ. Γεννηματά και καλείται να πράξει αυτό το πράγμα. Δεχόμενη πιέσεις δημιούργησε το Πολιτικό Συμβούλιο διότι ο κόσμος δεν εξέλεξε Πολιτικό Συμβούλιο. Αυτά όλα τα έκανε στο πλαίσιο διασφάλισης της ενότητας. Δυστυχώς ορισμένοι δε λειτουργούν σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή και αυτό το πράγμα δημιουργεί δικαιολογημένο εκνευρισμό σε όλους και εξηγούνται τα πάντα από αυτό και μόνο.  Η κ. Γεννηματά θέλει να διασφαλίσει τη λειτουργία των οργάνων και μέσα από τα όργανα θα προκύψουν όλα».

Τέλος, εξέφρασε την προσωπική του άποψη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να αντιμετωπίσει το μέλλον του όπως το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας και το SPD στη Γερμανία που άλλαξαν αρχηγό αλλά δεν άλλαξαν όνομα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)