to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:25 | 07.01.2021

Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Τα γεγονότα στις ΗΠΑ δεν μπορούν να εξηγηθούν μόνο με την ιδιοτροπία του Τραμπ

«Οι λαοί σε όλο τον κόσμο, πρέπει να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να εμποδίσουν η κρίση στις ΗΠΑ να γίνει αφετηρία για ένα νέο γύρο όξυνσης της επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού» επεσήμανε ο Δ. Κουτσούμπας


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολίασε τις εξελίξεις στις ΗΠΑ δηλώνοντας: 

«Τα γεγονότα στην Ουάσινγκτον, με την σχεδιασμένη εισβολή ακροδεξιών αντιδραστικών δυνάμεων στο Καπιτώλιο, δεν μπορούν να εξηγηθούν μόνο με την ιδιοτροπία του Τραμπ. Είναι ο καθρέφτης μιας κοινωνίας σε βαθιά παρακμή, ενός κόσμου τεράστιων ανταγωνισμών, ανακατατάξεων στο συσχετισμό δύναμης, κρίσεων κι αδιεξόδων, τις συνέπειες των οποίων τις πληρώνουν οι λαοί και που πλέον γίνονται πιο εμφανή ακόμη και στην πιο ισχυρή καπιταλιστική χώρα του πλανήτη.

Όσοι πέφτουν απ’ τα σύννεφα μπροστά στη χρεοκοπία της «αμερικανικής δημοκρατίας», ίσως ξεχνούν ότι ήταν αυτή που έχει προκαλέσει δεκάδες πολέμους, καταστροφές χωρών, πραξικοπήματα, ανατροπές εκλεγμένων κυβερνήσεων και αιματοχυσίες λαών, τόσο με κυβερνήσεις Ρεπουμπλικάνων, όσο και με κυβερνήσεις Δημοκρατικών. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, η καταστολή, ο ρατσισμός, τα χρόνια προβλήματα του ίδιου του αμερικάνικου λαού.

Γι’ αυτό και η «επιστροφή στην ομαλότητα» δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει αυτά τα αδιέξοδα και τις μεγάλες αντιθέσεις. Οι λαοί σε όλο τον κόσμο και φυσικά ο ίδιος ο αμερικάνικος λαός, πρέπει να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να εμποδίσουν αυτή η κρίση στις ΗΠΑ να γίνει αφετηρία ή αφορμή για ένα νέο γύρο όξυνσης της επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)