to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 15.06.2016

Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης μπορεί να ανατρέψει τις νέες δέσμες αντιλαϊκών μέτρων

Μόνο η οργάνωση της εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης μπορεί να ανακόψει και να ανατρέψει τις νέες δέσμες αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται καλυμμένες με το μανδύα της δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ​όπου συζητείται ο νέος «αναπτυξιακός νόμος». Πρόσθεσε, ότι σ' αυτήν την κατεύθυνση -και μέσα και έξω από τη Βουλή- οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους το επόμενο διάστημα.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κατ' απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων καλείται σήμερα να κάνει ακόμα χειρότερο το βάρβαρο νομικό πλαίσιο στο οποίο πατάει η εργοδοσία. Επίσης χαρακτήρισε «προδιαγεγραμμένη» την πορεία της αντιλαϊκής κλιμάκωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει το άνοιγμα των εργασιακών.

Σχολιάζοντας την προπαγάνδα των «κόκκινων γραμμών» στην οποία καταφεύγει η κυβέρνηση, επισήμανε πως ο λαός γνωρίζει καλά με ποιο τρόπο η κυβέρνηση υπεράσπισε το λαϊκό εισόδημα, τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία. Όπως ξεκαθάρισε, κόκκινες γραμμές μπορεί και πρέπει να χαράξει ο ίδιος ο λαός.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «εξυπηρετεί πολλαπλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου αυτή την περίοδο», προωθώντας τα σκληρά αντεργατικά μέτρα με πολύ μικρότερη λαϊκή αντίσταση απ’ αυτή που θα συναντούσε μια κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την κατάλληλη αστική επιλογή για να προχωρήσει η «βρώμικη δουλειά». Αναφερόμενος στα περί «δίκαιης ανάπτυξης», τόνισε ότι πρόκειται για «ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα» αν δεν ήταν τραγικό.

Παράλληλα, κάλεσε τους εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανώσουν γρήγορα και αποφασιστικά την αντεπίθεσή τους, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο. Όπως είπε, με αφετηρία την άμεση αποκατάσταση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, πρέπει να οργανωθούν μαζικοί και μαχητικοί αγώνες σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)