to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 20.03.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Δ. Χριστόπουλος: Θα βρεθεί το δικαστήριο που θα καταδικάσει τον Αμβρόσιο

Το πρώτο βήμα έγινε, ο Αμβρόσιος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, να είστε σίγουροι ότι αν το δικαστήριο του Αιγίου φοβήθηκε την τοπική ισχύ του μητροπολίτη, θα βρεθεί άλλο που θα τον καταδικάσει, εκτίμησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο.


«Βρέθηκε ένας εισαγγελέας και άσκησε τη μήνυση, είναι ένα βήμα μπροστά, με τίποτε δεν ήθελε να τον βγάλουν φωτογραφίες στο εδώλιο, αυτές οι φωτογραφίες όμως βγήκαν», είπε ο κ. Χριστόπουλος, «να είστε σίγουροι ότι ακόμη και αν το μονομελές δικαστήριο του Αιγίου δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε, φοβήθηκε να αντιμετωπίσει την ισχύ του στην τοπική κοινωνία, θα βρεθεί ένα άλλο, ελληνικό ή ευρωπαϊκό, να τον καταδικάσει. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν μέχρι πριν από δέκα χρόνια».
 
Νωρίτερα ο ίδιος είπε ότι ο μητροπολίτης «τo πιο αποκρουστικό είναι ότι ένας άνθρωπος αξιοποίησε το δημόσιο ρόλο που του έχει αναθέσει η Πολιτεία και η Εκκλησία (που είναι τμήμα της Πολιτείας στην Ελλάδα) για να σπείρει μίσος και δηλητήριο με τα κηρύγματά του. Το κάνει καθ' έξιν, δεν φείδεται χαρακτηρισμών, ακόμη και στον δημόσιο λόγο του. Εδώ, δεν πρόκειται για ιδιωτική συζήτηση. Δεν περάσαμε μπροστά από μία ταβέρνα όπου ο Αμβρόσιος με τους φασίστες φίλους του έβριζε τους ομοφυλόφιλους. Το έκανε αξιοποιώντας το θεσμικό του ρόλο».
 
Θύμισε επίσης ότι «ο αντιρατσιστικός νόμος του 2014 προβλέπει μάλιστα επιβαρυντική ποινή, όταν δημόσιοι λειτουργοί χρησιμοποιούν μισαλόδοξο λόγο. Αυτό είναι το επίδικο, σε αυτό πρέπει να επιμείνουμε. Ο νομοθέτης λέει "δεν τιμωρώ οποιαδήποτε άποψη, όσο αισχρή κι αν είναι, αλλά απόψεις που υποκινούν, υποθάλπτουν, διεγείρουν σε βία". Αυτά που είπε ο μητροπολίτης είναι εμφανές σε πρώτη ανάγνωση ότι προκαλούν σε βία, όταν λέει "φτύστε τους", "είναι εκτρώματα", κτλ.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)