to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:21 | 24.06.2016

Διεθνή

#Brexit: Τι θα ισχύσει στο ποδόσφαιρο-«Κλειδί» η στάση της FIFA

Η Ολυμπία Καραβασίλη είναι ασκούμενη δικηγόρος με ειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο και εργάζεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μιλώντας στον 105.5 στο Κόκκινο, στην Αλέκα Ζουμή και τον Χρυσόστομο Λουκά ξεκαθαρίζει τι θα ισχύσει στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και τον ρόλο που ενδεχομένως να παίξει η FIFA.


Η απόφαση των Βρετανών πολιτών να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα έχει μόνο πολιτικό και οικονομικό αντίκτυπο αλλά θα επηρεάσει άμεσα και τον χώρο του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού, τόσο στο Νησί όσο και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ένας από τους τομείς που αναμένεται να επηρεαστούν είναι αυτός των μεταγραφών αλλά και της μετακίνησης ανήλικων ποδοσφαιριστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει πως σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, οι ποδοσφαιριστές του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι δύσκολο να συνεχίσουν να μετακινούνται ελεύθερα σε συλλόγους κρατών-μελών της ΕΕ.

Παράλληλα, οι παίκτες που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες για να πάρουν μεταγραφή σε συλλόγους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης, οι μεγάλοι σύλλογοι όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Αρσεναλ, των οποίων οι ακαδημίες στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από τις μεταγραφές ανήλικων παικτών από την αγορά της Λατινικής Αμερικής ή χώρες της Αφρικής, θα επηρεαστούν άμεσα.

Η Ολυμπία Καραβασίλη είναι ασκούμενη δικηγόρος με ειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο και εργάζεται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μιλώντας στον 105.5 στο Κόκκινο, στην Αλέκα Ζουμή και τον Χρυσόστομο Λουκά παραδέχτηκε πως υπάρχει «παγωμάρα» στην βρετανική κοινή γνώμη. Σχετικά με τις αλλαγές που θα επιφέρει η νέα κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου, προσδιόρισε τους δύο τομείς που προαναφέραμε.

Ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν αναμένεται να επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό ή αυτοί που έχουν ήδη συμβόλαια με αγγλικούς συλλόγους καθώς όπως τόνισε «αναδρομικά δεν προβλέπεται να εφαρμοστούν νέοι νόμοι».

Τέλος, εξέφρασε την σιγουριά πως οι διεθνείς ομοσπονδίες και κυρίως η FIFA θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην πληγεί ο χώρος του ποδοσφαίρου και θα διαφυλάξει τα συμφέροντά της.

 

Ακούστε:

tags: brexit, FIFA

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)