to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 01.04.2020

Πολιτική

Bουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Πρόχειρος ο σχεδιασμός, χωρίς στήριξη οι επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές

Ερώτηση κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων που λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές - Σημειώνουν πως στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους δεν περιλαμβάνονται όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις, δίνοντας έτσι την εντύπωση ενός πρόχειρου σχεδιασμού.


Επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές και ασχολούνται με την τροφοδοσία ξενοδοχείων ή την εξυπηρέτηση των ξένων επισκεπτών, ακόμα περισσότερο όσες λειτουργούν εντός ξενοδοχείων, μπορεί να ανήκουν στην κατηγορία των επιχειρήσεων στις οποίες επιτρέπεται η συνέχιση της λειτουργίας τους, αλλά επί της ουσίας υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου, λόγω του ότι τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά, τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταποιητικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, των οποίων τα παραγόμενα προϊόντα αξιοποιούνται και διακινούνται στον τουριστικό κλάδο και στον τομέα εστίασης, έχουν αυτή τη στιγμή μηδενική ζήτηση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως αυτές οι επιχειρήσεις δεν έχουν συμπεριληφθεί ούτε στις αποφάσεις αναστολής λειτουργίας, αλλά ούτε προφανώς και στα μέτρα στήριξης.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των εκπροσώπων των επαγγελματιών, θα πρέπει να ενταχθούν οι επιχειρήσεις αυτές ως άμεσα πληττόμενες τουριστικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε τουριστικούς Δήμους, όπως έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση τα αρχείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Εναλλακτικά μπορεί να βεβαιώνεται η έδρα με δήλωση των κατά τόπους Τουριστικών Δήμων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης αν προτίθενται να λάβουν νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές, είτε εντός είτε εκτός ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)