to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αυτοκτόνησε διακεκριμένη γιατρός στη Νέα Υόρκη στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον Covid-19

«Οι επαγγελματίες πρώτης γραμμής του τομέα υγείας και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών δεν έχουν ανοσία στις ψυχικές και σωματικές επιπτώσεις της παρούσας πανδημίας. Σε καθημερινή βάση οι επαγγελματίες αυτοί εργάζονται κάτω από τις πιο στρεσογόνες συνθήκες και ο κορωνοϊός έχει προσθέσει μεγαλύτερο στρες»


Τέλος στη ζωή της έβαλε μια διακεκριμένη γιατρός στη Νέα Υόρκη που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνουν οι ΗΠΑ με τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με το BBC πρόκειται για τη 49χρονη δρ. Λόρα Μπριν, που ήταν διευθύντρια στα επείγοντα του νοσοκομείου Presbyterian Allen Hospital στο Μανχάταν. Η αστυνομία ανέφερε πως η 49χρονη γιατρός πέθανε την Κυριακή από αυτοτραυματισμό.

«Προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της και την σκότωσε» δήλωσε ο πατέρας της γιατρού στους New York Times.

Γιατρός και ο ίδιος στο επάγγελμα, ο δρ. Μπριν ανέφερε πως η κόρη του δεν είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων. Πέθανε στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, όπου διέμενε με την οικογένειά της.

Στη διάρκεια της εργασίας της η ίδια η δρ. Μπριν είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό αλλά έπειτα από μιάμιση εβδομάδα ανάρρωσης επέστρεψε στη δουλειά της, πρόσθεσε ο πατέρας της.

Το νοσοκομείο την έστειλε πάλι στο σπίτι της, προτού "παρέμβει" η οικογένειά της και την πάρει μαζί της στο Σάρλοτσβιλ, σημείωσε ο ίδιος.

Όπως είπε, την τελευταία φορά που μίλησαν του είχε φανεί «απόμακρη» και του είχε πει ότι ασθενείς με Covid-19 πέθαιναν πριν ακόμη μεταφερθούν από το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, η δρ Λόρνα Μπριν ήταν θρησκευόμενη χριστιανή με στενούς δεσμούς με την οικογένειά της. Δεινή σκιέρ και λάτρης του χορού σάλσα, εργαζόταν εθελοντικά μία φορά την εβδομάδα σε έναν οίκο ευγηρίας.

Η επικεφαλής της αστυνομίας Ράσαλ Μπράκνεϊ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι επαγγελματίες πρώτης γραμμής του τομέα υγείας και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών δεν έχουν ανοσία στις ψυχικές και σωματικές επιπτώσεις της παρούσας πανδημίας. Σε καθημερινή βάση οι επαγγελματίες αυτοί εργάζονται κάτω από τις πιο στρεσογόνες συνθήκες και ο κορονοϊός έχει προσθέσει μεγαλύτερο στρες».

Η Νέα Υόρκη έχει καταγράψει 17.500 από τους 56.000 θανάτους στις ΗΠΑ. Στο νοσοκομείο 200 κλινών, που εργαζόταν η δρ. Μπριν, έχουν καταλήξει δεκάδες ασθενείς με τη νόσο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)