to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 30.07.2015

Διεθνή

Αυστραλία: Πολύ σημαντική εξέλιξη ο εντοπισμός των συντριμμιών στη νήσο Ρεϊνιόν

«Η Ρεϊνιόν βρίσκεται πολύ μακριά από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες (ανοιχτά της Αυστραλίας), αλλά είναι μια συνεπής εκδοχή βάσει αυτού που γνωρίζουμε για τα ρεύματα και τις πληροφορίες που έχουμε από τους δορυφόρους» σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Αυστραλίας Ουόρεν Τρας.


Πολύ σημαντική εξέλιξη στην έρευνα για τον εντοπισμό του μοιραίου Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών θεωρεί η Αυστραλία τον εντοπισμό κομματιού από αεροσκάφος σε ακτή της γαλλικής νήσου Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό.

Ένας αριθμός που βρίσκεται αποτυπωμένος στο τμήμα αεροσκάφους που εντοπίστηκε πιστεύεται ότι θα βοηθήσει να επαληθευτεί γρήγορα αν ανήκουν στην μοιραία πτήση MH370, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες, σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Αυστραλίας Ουόρεν Τρας.

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και αν αυτά τα συντρίμμια προέρχονται πράγματι από την MH370, αυτό θα επιτρέψει στις οικογένειες (των θυμάτων) να πενθήσουν» πρόσθεσε.

«Η Ρεϊνιόν βρίσκεται πολύ μακριά από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες (ανοιχτά της Αυστραλίας), αλλά είναι μια συνεπής εκδοχή βάσει αυτού που γνωρίζουμε για τα ρεύματα και τις πληροφορίες που έχουμε από τους δορυφόρους» συνέχισε.

Ο αριθμός που είναι αποτυπωμένος στα συντρίμμια δεν είναι ένας αύξων αριθμός, αλλά μπορεί να είναι ένας κάποιου είδους αριθμός συντήρησης που θα βοηθήσει στις προσπάθειες αναγνώρισής τους, σημείωσε ο Αυστραλός υπουργός.

Εξειδικευμένοι ερευνητές αναχώρησαν σήμερα για το γαλλικό νησί προκειμένου να εξακριβώσουν αν τα συντρίμμια μήκους δύο μέτρων που εντοπίστηκαν χθες στην Ρεϊνιόν και φαίνεται ότι αποτελούν τμήμα του φτερού ενός αεροπλάνου ανήκουν στο αεροπλάνο της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πέρυσι από τα ραντάρ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)