to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:27 | 18.03.2014

πηγή: in.gr

Κοινωνία

Αττικό Νοσοκομείο: Το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την υγεία

Είκοσι επτά βασικές εξετάσεις, όπως αυτές για τον θυρεοειδή, το σίδηρο και τη βιταμίνη B12, δεν μπορούν να διενεργηθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.


Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, η διευθύντρια του Εργαστηρίου Κλινικής Βιοχημείας, επίκουρη καθηγήτρια κυρία Κλεάνθη Δήμα, ενημερώνει ότι «από 7.3.2014 δεν θα έχουμε αντιδραστήρια για τις εξετάσεις TSH, FT3, FT4 και σε 2 εβδομάδες περίπου (14.3.2014) δεν θα έχουμε τα απαραίτητα αναλώσιμα των αναλυτών έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν».

Ειδικότερα, δεν μπορούν να γίνουν οι παρακάτω εξετάσεις: τροπονίνη υψηλής ευαισθησίας (h-s TNT), MAZA CK-MB, Pro-BNP, Προκαλσιτονίνη (PCT), Σίδηρος (Fe), Φερριτίνη (FERR), Βιταμίνη Β12, Φυλλικό Οξύ (FOL), Τριιωδοθυρονίνη (T3), Θυροξίνη (Τ4), Ελεύθερη Τριιωδοθυρονίνη (FT3), Ελεύθερη Θυροξίνη (FT4), Αντιθυρεοειδικό Αντίσωμα (anti-TPO), Αντιθυρεοσφαιρινικό Αντίσωμα (anti-TG), Θυρεοσφαιρίνη (TG), Θυρεοειδοτρόπος Ορμόνη (TSH), Καρκινοεμβρυϊκό Αντιγόνο (CEA), Α1 Φετοπρωτεϊνη (AFP), CA 19-9, CA 125, CA 15-3, Ειδικό Προστατικό Αντιγόνο (TPSA), Ελεύθερο Προστατικό Αντιγόνο (Free-PSA), β-Χοριακή Γοναδοτροφίνη (β-HCG), Παραθορμόνη (PTH), Οστεοκαλσίνη (OST) και Βιταμίνη D Ολική (VITD-T).

Το πρωί της Δευτέρας γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για τις σημαντικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το «Αττικόν». Οι ελλείψεις εντοπίζονται τόσο σε προσωπικό όσο και σε υγειονομικό υλικό, ενώ οι γιατροί και οι ασφαλισμένοι κάνουν λόγο για απαξίωση των ασθενών στα ράντζα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)