to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 10.11.2022

πηγή: efsyn.gr

Κοινωνία

Δικαίωση απέναντι στην αστυνομική βία: Αθώοι λόγω αμφιβολιών ο Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοί του

Τέλος στην απίστευτη οδύσσεια του σκηνοθέτη και των δύο γιων του έβαλε η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Εισαγγελέας: Υπέστησαν ωμή αστυνομική βία και ήταν τα εξιλαστήρια θύματα της επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης


Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν ο Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοί του από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, το οποίο διατήρησε «επιφυλάξεις» για το εάν τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση τους «όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται». «Υπέστησαν ωμή αστυνομική βία και ήταν τα εξιλαστήρια θύματα μιας οργανωμένης αλλά μη επιτυχημένης αστυνομικής επιχείρησης» τόνισε.

Μπορεί ο σκηνοθέτης και τα παιδιά του Φίλιππος και Ιάσονας να έπεσαν θύματα σκληρής, αναίτιας, βίας, όταν αστυνομικοί εισέβαλαν τον Δεκέμβρη του 2019 στο ίδιο τους σπίτι τους, το οποίο βρισκόταν δίπλα σε κατάληψη στο Κουκάκι, ωστόσο ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο εδώλιο για σειρά από πλημμελήματα (βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απείθεια, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κ.ά.).

Παράλληλα, το δικαστήριο έπαυσε υφ’ όρων την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απείθειας και της εξύβρισης. Μετά την ετυμηγορία, η πρόεδρος της έδρας είπε απευθυνόμενη στον 58χρονο και στον ένα από τους δυο γιους του: «Μπορείτε να φύγετε, δεν υπάρχει λόγος να είστε ακόμη εκεί».

Εισαγγελέας: Άλλοι έκαναν τα αδικήματα και άλλοι κατηγορήθηκαν

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας σημείωσε τις αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών επικαλούμενη τις μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

Η εισαγγελέας εστίασε στο βίντεο, το οποίο προβλήθηκε στο δικαστήριο, επισημαίνοντας πως «δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους».

Τέλος, υπογράμμισε ότι από την κατ’ οίκον έρευνα αλλά και την εξέταση γενετικού υλικού δεν υπήρξε εύρημα που να συνδέει την οικογένεια Ινδαρέ με την κατάληψη ενώ συμπλήρωσε πως σε προγενέστερο χρόνο ο σκηνοθέτης είχε επικοινωνήσει με τη διοίκηση του «Ευαγγελισμού», στο οποίο ανήκει το υπό κατάληψη κτίριο , για να την ενημερώσει σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο σκηνοθέτης απολογήθηκε με έντονη συναισθηματική φόρτιση, αναδεικνύοντας την ανεπανάληπτη βιαιότητα της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του. «Απολογούμαι για την αφέλειά μου να πιστεύω ότι η αστυνομία είναι για να μας προστατεύει. Απολογούμαι απέναντι στα παιδιά μου για την αφέλειά μου να ανοίγω την πόρτα στους αστυνομικούς και ύστερα να ανεβαίνω στην ταράτσα μου για να μας παίρνουν σιδηροδέσμιους» είχε πει χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)