to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 27.11.2021

Πολιτική

Οργισμένες αντιδράσεις για την αθλιότητα Κασιμάτη στα «Νέα» για τη Φώφη Γεννηματά

O γνωστής «ποιότητας» αρθρογράφος έφτασε να γράψει ότι είναι «αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της»!


Το σχόλιο του αρθρογράφου της εφημερίδας «Τα Νέα» (του ομίλου Μαρινάκη) Στέφανου Κασιμάτη, προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στον πολιτικό κόσμο και ιδιαίτερα στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο αρθογράφος έφτασε στο σημείο να γράψει, αναφερόμενος στην αύξηση των δημοσκοπικών ποσοστών του ΚΙΝΑΛ την τελευταία περίοδο: «Αξιοσημείωτη ειρωνεία ότι, με τον θάνατό της, η μακαρίτισσα Φώφη προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερα από όσα είχε προσφέρει με τη ζωή της»

Οι αντιδράσεις

Στην προσβολή της μνήμης της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ένα μήνα μετά τον θάνατό της, απάντησαν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας σήμερα στα Ιωάννινα, δήλωσε: «Είδα σήμερα ένα κατάπτυστο δημοσίευμα για τη Φώφη Γεννηματά. Θέλω να πω σε όλους εκείνους που άνανδρα τη χτυπούν, για να χτυπήσουν και την Παράταξη, ότι τα μικρόψυχα σχόλια τους χαρακτηρίζουν τους ίδιους και όσους υπηρετούν χωρίς ντροπή, κρυμμένοι πίσω από την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης».

Ο Π. Γερουλάνος σημείωσε ότι «το χειρότερο δεν είναι ότι ο κ. Κασιμάτης γνωρίζει ότι αυτό που κάνει είναι χυδαίο.  Το χειρότερο είναι ότι θεωρεί έξυπνο αυτό που κάνει. Η καλύτερη τακτική σε τέτοιες συμπεριφορές είναι να μην τους δίνεις σημασία. Η εφημερίδα όμως; Νιώθει καλά να κοιτάζει από μακριά;», ενώ ο Παύλος Χρηστίδης επισήμανε: «Αυτή ήταν η καθημερινότητα της Φώφης Γεννηματά επί 6 χρόνια. Αθλιότητες και διαρκή χτυπήματα, χωρίς κανένα σεβασμό, καμία ενσυναίσθηση. Ούτε τώρα; Ντροπή για όσα γράφει ο κ. Κασιμάτης».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης απαντά επίσης στον αρθρογράφο: Η «Πανδώρα» του κ. Κασιμάτη, ξαναχτύπησε σήμερα τη Φώφη Γεννηματά με άθλιο τρόπο που ντράπηκε μέχρι & η ντροπή. Η απάντηση μας είναι αυτή που η ίδια έδινε στα λυσσαλέα χτυπήματα, που όχι με δημοσιογραφία, αλλά ούτε με το περιθώριο δεν συνάδουν: Περιφρόνηση και Απαξίωση».

«Κανένα μέτρο, καμία ενσυναίσθηση, κανένας σεβασμός στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Ντροπή για την απρέπεια του σχολίου του κ. Κασιμάτη» τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Το να προσφέρει υπηρεσίες στην παράταξή της ή στη χώρα με το θάνατό της μια αρχηγός αποτελεί τιμή για τη νεκρή και ατιμία γι' αυτόν που το γράφει, γιατί δεν αξιολογεί τι γράφει, δεν καταλαβαίνει την αξία να φεύγεις όρθιος(α), από το να είσαι μια ζωή σκυφτός, όπως αυτός» τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει ότι «ο κύριος Κασιμάτης πάντα αυτός ήταν» και προσθέτει ότι «όμως η διεύθυνση της εφημερίδας έχει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τη δημοσιοποίηση της αθλιότητας εις βάρος της μνήμης της Φώφης Γεννηματά».

Δ. Παπαδημούλης: Αυτό το εμετικό σχόλιο δεν είναι δημοσιογραφία!

ΚΚΕ: Η ανοχή σε τέτοιες απόψεις πάντα αποθρασύνει

«Ουδεμία εντύπωση προξενούν οι χυδαιότητες Κασιμάτη κατά της Φώφης Γεννήματα, γνωστού -μεταξύ άλλων- και για τον πρωτόγονο αντικομμουνισμό που συστηματικά εκτοξεύει. Είναι προφανές ότι οι φορείς τέτοιων απόψεων δεν διστάζουν μπροστά σε καμία αθλιότητα. Σήμερα αυτό γίνεται ακόμη πιο φανερό, όπως και το ότι η ανοχή σε τέτοιες απόψεις πάντα αποθρασύνει» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)