to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:16 | 30.04.2021

Πολιτική

«Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια»: Πανελλαδική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο (ενημέρωση)

Από άκρη σε άκρη της χώρας, οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, δίνουν το παρών σε χώρους δουλειάς, στο δρόμο, στα μαγαζιά ,τις λαϊκές, τα γραφεία, ενημερώνοντας τους πολίτες για την αντεργατική λαίλαπα που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το νομοσχέδιο Μητσοτάκη - Χατζηδάκη που φέρνει κατάργηση του οκταώρου, απόλυτη ελαστικοποίηση και υποβάθμιση της εργασίας


Σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση βρίσκονται οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε όλη τη χώρα, ενόψει της κατάθεσης του αντεργατικού νομοσχεδίου που θέλει να φέρει βαρύ πλήγμα στον κόσμο της εργασίας. Η απεργία της 6ης Μαϊου είναι το πρώτο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού ενάντια στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη - Χατζηδάκη και προετοιμάζοντας το έδαφος, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε κάθε γωνιά της χώρας φροντίζουν να ενημερώσουν τους πολίτες για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη – Χατζηδάκη δίνει το τελικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας καταργώντας το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσμοθετώντας απλήρωτες υπερωρίες, καταργώντας κάθε έλεγχο εργοδοτικής αυθαιρεσίας, συρρικνώνοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και καθιερώνοντας τις ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Λέμε βροντερό όχι στα σχέδια τής κυβέρνησης και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησαν πανελλαδικά περιοδείες σε μαζικούς εργασιακούς χώρους, πλατείες, καταστήματα και λαϊκές αγορές και διένειμαν έντυπο υλικό με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

Ενδεικτικά, μερικά στιγμιότυπα από τις εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε γραφεία, εργοστάσια, στους εμπορικούς δρόμους, στις λαϊκές, με τη διανομή ενημερωτικών εντύπων και συζήτηση με τους εργαζόμενους (περισσότερες φωτογραφίες εδώ). Αλφαβητικά:

Άρτα

Τη Λαϊκή Αγορά της Άρτας επισκέφτηκε το πρωί της Μ. Τρίτης αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας, με τη βουλευτή Άρτας και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη

Στόχος να ενημερώσουν παραγωγούς, εμπόρους, αλλά και καταναλωτές για τις σαρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον τρόπο λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.

Ανατολική Αττική

Οι κινητοποιήσεις στην Ανατολική Αττική ξεκίνησαν δυναμικά, σε υλοποίηση της  πανελλαδικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ενημέρωση της κοινωνίας σχετικά με το επερχόμενο αντεργατικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη- Χατζηδάκη, προάγγελο σαρωτικών αλλαγών στο εργασιακό τοπίο και κατάλυσης όλων των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Μέλη των Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ανατολική Αττική ξεκίνησαν από χθες τις οργανωμένες  επισκέψεις σε  χώρους εργασίας καθώς και περιοδείες σε πλατείες, καταστήματα και λαϊκές αγορές, όπου διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό,  ενώ   ανάρτησαν πανό και αφίσες σε κεντρικά σημεία σε κάθε περιοχή.

Οι δράσεις στην Ανατολική Αττική, όπως και σε όλη την Ελλάδα, θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες και πρόκειται να κορυφωθούν, μέχρι η κυβέρνηση να εγκαταλείψει το μεθοδευμένο σχέδιο επίθεσής της στον κόσμο της εργασίας, και να διαφυλαχθούν στο ακέραιο τα εργασιακά κεκτημένα.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΣΥΡΙΖΑ THOEYNGHARA MO /όχι. φθηνή ελαστική εργασία/ ΑΗΜΟΥΩ ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια όχι κατάργηση 8ωρου Ωρωπός"

Ανάρτηση πανό στον Ωρωπό

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΣΥΡΙΖΑ Α κατάργηση μόα ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ"

Και στην πλ. Αγίου Δημητρίου

Βόλος

Αντιπροσωπεία του του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας, παρουσία των βουλευτών Κατερίνας Παπανάτσιου και Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, καθώς και σύσσωμης της Γραμματείας της ΝΕ Μαγνησίας, επισκέφτηκε το εμπορικό κέντρο του Βόλου και συνομίλησε με τους κατοίκους για το αντεργατικό νομοσχέδιο και την κατάργηση του 8ωρου και μοίρασε ενημερωτικό υλικό

Βόρεια Αττική

Η Νομαρχιακή επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣδιοργάνωσε σειρά δράσεων και παρεμβάσεων σε δρόμους, πλατείες, σταθμούς και εργασιακούς χώρους σε μια καμπάνια που θα συνιχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες με πρώτο σημαντικό κόμβο την απεργία της 6ης Μαΐου.

Βριλήσσια

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκαν στον σταθμό του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας αλλά και σε τοπικό σούπερ μάρκετ

Βύρωνας

Οι Ο.Μ. ΒΥΡΩΝΑ Ανατολικά και Δυτικά, περιόδευσαν στα μαγαζιά της πόλης με την βουλευτή Νότιου Τομέα Θεανώ Φωτίου, μοιράζοντας υλικό για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και το αντεργατικό εργασιακό νομοσχέδιο.

Γιάννενα

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων πραγματοποίησε εξορμήσεις στην πόλη των Ιωαννίνων, στην κεντρική πλατεία,  σε περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών, σε super market καθώς και σε εργασιακούς χώρους όπως γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, νοσοκομεία, ΕΚΑΒ  κλπ  όπου μοιράστηκαν φυλλάδια και έγινε σχετική ενημέρωση

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο

Δράμα

Η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης συνεχίζεται και στη Δράμα, όπου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας, παρουσία του βουλευτή Θεόφιλου Ξανθόπουλου, επισκέφτηκε το Διοικητήριο και το Δημαρχείο της πόλης, ενώ προχώρησε και σε αφισοκόλληση.

Δυτική Αττική

Ο ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε περιοδείες σε μαζικούς εργασιακούς χώρους, πλατείες, καταστήματα και λαϊκές αγορές και διένειμε έντυπο υλικό με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

«Λέμε βροντερό όχι στα σχέδια τής κυβέρνησης και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας», λένε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Δυτική Αττική.

«Τη στιγμή που η οικονομική, κοινωνική και υγειονομική κρίση βαθαίνει, η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα που δεν πάρθηκαν ούτε στα σκοτεινά χρόνια του μνημονίου.

Τη στιγμή που η ανεργία βαθαίνει και οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την ανασφάλεια, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα στήριξης αλλά έρχεται εκδικητικά να απορυθμίσει πλήρως την εργασία, συρρικνώνοντας τους μισθούς και ελαστικοποιώντας προκλητικά την εργασία.

Οι ταξικές επιλογές τής κυβέρνησης καταργούν εργασιακά κεκτημένα ετών και οδηγούν τη χώρα σε ένα νέον φαύλο κύκλο ύφεσης.
Το αφήγημα της κυβέρνησης για «εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» μεταφράζεται σε φθηνή και ελαστική εργασία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»
.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΣΥΡΙΖΑ อ) Φθηνη /όχι ελαστική όχι κατάργηση Βωρου ασταμάτητα δουλεύουν ρολόγια μόνο τα REDMI NOTE PRO QUAD CAMERA WVለ VNU"

Από την εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "m Άγιος Αντώνιος Aghios Antonios"

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Εργοστάσιο ΦΑΓΕ

Το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εύβοια

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο που λέει "ΑΛΙΒΕΡΙ"

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, κάθεται, εσωτερικός χώρος και κείμενο που λέει "ΛΑΡΚΟ"

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εσωτερικός χώρος και κείμενο που λέει "ΔΕΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ"

Ηγουμενίτσα

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και οδός

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Ηράκλειο Κρήτης

Ενημερωτική εξόρμηση για την αντεργατική καταιγίδα που ετοιμάζει η κυβέρνηση πραγματοποίησε κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Με επικεφαλής τους βουλευτές του νομού Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκο Ηγουμενίδη, Χάρη Μαμουλάκη και τον συντονιστή της ΝΕ Ηρακλείου του κόμματος Δημήτρη Κλαράκη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνομίλησαν με πολίτες και καταστηματάρχες και αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα. Μοίρασαν επίσης φυλλάδια, ενημέρωσαν για τις αντεργατικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και εξήγησαν την σημασία που θα έχει η μαζική συμμετοχή στις φετινές διαδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά, οι οποίες λόγω της αργίας του Πάσχα μεταφέρθηκαν στις 6 του Μάη.

Η κινητοποίηση ενάντια στα νεοφιλελεύθερα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα αποτελέσει τη «μητέρα των μαχών» και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό του κόσμου της εργασίας.

Καβάλα

Πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στο λιμάνι της πόλης, ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου

Θεσσαλονίκη

Οι εξορμήσεις ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι από το κέντρο της πόλης και συνεχίστηκαν το απόγευμα στη Σταυρούπολη, στις Συκιές και στην τοπική αγορά του Φαλήρου. Δήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 29/4/2021 έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις στη λαϊκή αγορά Φαλήρου και στην Καλαμαριά.

Καλαμάτα

Επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους της Καλαμάτας πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους πως με το νέο «εργασιακό» νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται στον κόσμο της εργασίας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και της ολιγαρχίας. Σε εξόρμηση στη λαϊκή αγορά της πόλης, μίλησαν με τους πολίτες για το νομοσχέδιο που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα των Λαϊκών Αγορών, πετώντας έξω από αυτές παραγωγούς, επαγγελματίες και πωλητές, διαλύοντας τη λειτουργία τους και φιλοδοξώντας να τις μετατρέψει σε υπαίθρια σουπερμάρκετ, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και εταιρικά σχήματα.

Καρδίτσα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας προχώρησε σε διανομή ενημερωτικού υλικού σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης, σε supermarket, στη λαϊκή αγορά, σε τράπεζες, στα ΕΛΤΑ, στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, και συζήτησε με τους πολίτες για τη νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα δικαιώματα των εργαζομένων

Καρπενήσι

Δράση και στην πόλη του Καρπενησίου από τον ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας, με αφίσες και διανομή φυλλαδίων που ενημερώνουν για το αντεργατικό νομοσχέδιο σε εργαζόμενους και πολίτες στο δρόμο. Στάλθηκε δε και τυπωμένο υλικό σε συντρόφους στα χωριά της περιοχής για διανομή όταν ανοίξουν οι χώροι εστίασης και τα καφενεία.

Λάρισα

Πολυμελές κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, καθώς και των Οργανώσεων Μελών της πόλης της Λάρισας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Μ. Τετάρτης 28 Απριλίου, εξόρμηση και διανομή ενημερωτικού υλικού σχετικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην αγορά και τους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Λασίθι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Λιβαδειά

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μαραθώνας

Μαρούσι

Οι δύο  Ο.Μ. Αμαρουσιου, βγήκαν εξόρμηση στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου  αναρτώντας αφίσες στις κολώνες  και  μοιράζοντας φυλλάδια στον κόσμο.

Μεσολόγγι

Πανό ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι, και ενημερωτική εξόρμηση στην πόλη:

Νέα Σμύρνη

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται

Νότια Προάστια Αθήνας

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και οδός

Ξάνθη

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και υποδήματα

Πάτρα

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας πραγματοποίησε εξόρμηση, την Μεγάλη Τετάρτη 28.4, στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας ενημερώνοντας εμπόρους, εργαζόμενους και πολίτες για το σχέδιο νόμου που απεργάζεται η κυβέρνηση το οποίο αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Από την εξόρμηση στην οδό Ακρωτηρίου

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Ρέθυμνο

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, μαζί με τον βουλευτή Α. Ξανθό, συζήτησε με τους πολίτες για τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, δίνοντας και σχετικό ενημερωτικό υλικό

Πειραιάς

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Σέρρες

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Eνημερωτική εξόρμηση στο παζάρι των Σερρών

Τρίπολη - Μεγαλόπολη

Στιγμιότυπα από τις από κοινού δράσεις των Οργανώσεων Μελών Δυτικού και Ανατολικού Τομέα Δήμου Τρίπολης, με διανομή υλικού και ανάρτηση αφισών σχετικά με το επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο που απειλεί να πλήξει την εργασιακή ασφάλεια και τα εργασιακά δικαιώματα.

Χίος

Το νομοσχέδιο της ΝΔ για τα εργασιακά φέρνει πλήρη ισοπέδωση ωραρίου, οικονομικών και εργατικών δικαιωμάτων, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου που προχώρησε σε αφισοκόλληση και διανομή σχετικού υλικού ενόψει και των κινητοποιήσεων της Πρωτομαγιάς

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)