to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:44 | 22.11.2012

πηγή: https://left.gr/94

ΑΠΘ: Παραποιημένα τα στοιχεία για τη φύλαξη της Φοιτητικής Λέσχης

Για αναφορά της μισής αλήθειας κάνει λόγο το ΔΣ και η διοίκηση της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία 61 σεκιούριτι προσλήφθηκαν «να φυλάνε το… φαγητό στην Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ με κονδύλι 142.430 ευρώ για 45 μέρες».


"Το δημοσίευμα προφανώς αναφέρεται στις αμοιβές για ενάμιση μήνα των 61 εργαζομένων στη Λέσχη, η σύμβαση των οποίων είχε λήξει, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί λειτουργικό πρόβλημα. Στο πλαίσιο της χρηστής διαχείρισης του προϋπολογισμού της Λέσχης υπογράφηκε νέα σύμβαση με πολύ μειωμένους μισθούς της τάξης των 580 € (προσαυξημένους με τα αντίστοιχα επιδόματα τριετιών – γάμου – Χριστουγέννων – Πάσχα και αδείας), όπως ακριβώς προβλέπει η εθνική συλλογική σύμβαση. Η διαδικασία είναι καθόλα νόμιμη. Το ΔΣ ευχαρίστησε το προσωπικό που τόσο εύστοχα και γρήγορα κάλυψε το κενό που δημιουργήθηκε, καθώς και για την κατανόηση και την ευθύνη που έδειξε για τη λειτουργία της Λέσχης. Το πόσο του 1,3 εκ. Ευρώ αφορά την προκήρυξη της νέας ετήσιας σύμβασης (2013), μειωμένης στο πλαίσιο της νέας συλλογικής σύμβασης, για τη μισθοδοσία του προσωπικού, όπως γίνεται από συστάσεως της ΠΦΛ. Που βρίσκεται η απορία;

Ο προϋπολογισμός της ΠΦΛ δεν έχει σχέση με τον αντίστοιχο του Α.Π.Θ., γιατί η Λέσχη είναι ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο, όπως επίσης δεν έχουν σχέση οι εργαζόμενοι, μόνιμοι (24 από τις 180 οργανικές θέσεις) και οι 117 εργολαβικοί. Καλή είναι η Διαύγεια, από την οποία ενημερώνεται κάθε ενδιαφερόμενος και ο δημόσια γράφων για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, αλλά χρειάζεται ενημέρωση, γνώση και κυρίως προσοχή στην ανάγνωση και την ερμηνεία, για να αποφεύγονται παρερμηνείες. Διαφορετικά υποκρύπτεται σκοπιμότητα και αυτό είναι επικίνδυνο.

Το ΔΣ και η Διοίκηση της ΠΦΛ δηλώνουμε ότι νόμιμα και με σχολαστικότητα εφαρμογής των κείμενων Διατάξεων με τον αντίστοιχο έλεγχο από τα αρμόδια κρατικά όργανα, προσπαθούμε να λειτουργήσουμε την Λέσχη του ΑΠΘ για την σίτιση χιλιάδων φοιτητών, υπηρετώντας μία άμεση κοινωνική ανάγκη. Στόχος μας είναι η διατήρηση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών (σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α.), η βελτίωση των μερίδων και η αύξηση των σιτιζομένων φοιτητών του ΑΠΘ, οι οποίοι προσεγγίζουν τις 7.000 σήμερα. Θα συνεχίσουμε σ’ αυτήν τη συνετή πολιτική εξοικονόμησης πόρων στο πλαίσιο της βίαιης δημοσιονομικής πολιτικής που βιώνει η χώρα και ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός.

Είμαστε πρόθυμοι για οποιαδήποτε διευκρίνιση, αλλά απαιτούμε την παρουσίαση της πραγματικότητας και της αλήθειας."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)