to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 02.12.2021

Πολιτική

Απολογισμός της επίσκεψης κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Φλώρινα

Την Τετάρτη και Πέμπτη 01-02/12, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας στο πλαίσιο της πολιτικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, προχώρησε σε εξόρμηση με κλιμάκιο που απαρτίστηκε από τις βουλεύτριες Π. Πέρκα, Μ. Τζούφη και Κ. Μάλαμα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Β. Βερελή, και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας.


Αρχικά έγινε συνάντηση των βουλευτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη Νομαρχιακή Επιτροπή και τα μέλη του κόμματος, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας,

Στη συνέχεια ακολούθησε εξόρμηση στη λαϊκή αγορά και στα καταστήματα της Φλώρινας, με μαζική συμμετοχή των μελών, όπου συνομίλησαν με παραγωγούς και επαγγελματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ακολούθησε συνάντηση με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, την Αντιπρύτανη, τους Κοσμήτορες και Προέδρους των Τμημάτων που εδρεύουν στη Φλώρινα, όπου έγινε παραγωγικός διάλογος για τα ζητήματα του Πανεπιστημίου της περιοχής μας, το οποίο πλήττεται από τους άδικους νόμους της κας Κεραμέως (ΕΒΕ, αξιολόγηση). Συζητήθηκε το πλαίσιο περαιτέρω ανάπτυξης και στήριξής του, αναπτύχθηκαν οι λύσεις για τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων και ο τρόπος στήριξης της τοπικής κοινωνίας στο Ίδρυμά του. Έπειτα, ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Σχολής Καλών Τεχνών και ξενάγηση στους χώρους του από τον Κοσμήτορα και μέλη ΔΕΠ του Τμήματος.

Αργότερα οι βουλευτές και το υπόλοιπο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου διεξήχθη συνάντηση με τον Διοικητή, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός και νοσηλευτικός κλάδος του ΓΝΦ, τα οποία έχουν ενταθεί και λόγω της πανδημίας, οι ελλείψεις, το πλάνο ενίσχυσης και η κατάσταση της πανδημίας στη Φλώρινα. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές τόνισαν την αναγκαιότητα στήριξης όλων των βαθμίδων υγείας της περιοχής μας με προσλήψεις ιατρών και λοιπού προσωπικού, σημείωσαν την επείγουσα ανάγκη για ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας που θα προσφέρει στον πρόγραμμα εμβολιασμού και την πρώτη κάλυψη των αναγκών υγείας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους των Δασικών και Αγροτικών Συνεταιρισμών της Φλώρινας και Πρεσπών, όπου συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι προτάσεις τους για βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Έπειτα, ακολούθησε συνέντευξη τύπου προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής, όπου η κα Τζούφη αρχικά τοποθετήθηκε σε σχέση με τα κρίσιμα ζητήματα παιδείας και η κ. Πέρκα σχετικά με τα φλέγοντα θέματα της απολιγνιτοποίησης και  της ενέργειας στην περιοχή μας. Δέχτηκαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους με επίκεντρο το πανεπιστήμιο, την πανδημία και τη διαχείρισή της, καθώς και τα προβλήματα του νομού μας με την απολιγνιτοποίηση, την ανεργία και την διαχείρισή τους.

Τέλος, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνέχισε την επίσκεψή του στην περιοχή Αμυνταίου, όπου επισκέφτηκε τα οινοποιεία της περιοχής προκειμένου να ενημερωθεί για το έργο του οινοπαραγωγικού κλάδου και τους στόχους αυτού στην μετά λιγνίτη εποχή.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Περιοχής Αμυνταίου με καλεσμένους όλους τους αγροτικούς – κτηνοτροφικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής, όπου αναπτύχθηκαν τα θέματα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Το κλιμάκιο ενημέρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασχολήθηκε ενεργά με όλα τα ζητήματα διαφθοράς που απασχολούν αυτή την περίοδο τον αγροτικό κόσμο, στηλίτευσε την μείωση των ποσών για τις ενισχύσεις στους νέους αγρότες παρότι επικοινωνιακά η κυβέρνηση ερίζει πως αυξάνει τα κονδύλια.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στο ζήτημα της ακρίβειας και των αυξήσεων των τιμών όλων των προϊόντων, για τα οποία η κυβέρνηση δεν έλαβε καμία μέριμνα. Επίσης, αναπτύχθηκε το έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, επιλέχθηκε η ενίσχυση της Σχολής Γεωπονίας και η ίδρυση 2ου τμήματος Διατροφής & Τροφίμων, η ίδρυση δύο Διετών Προγραμμάτων των ΕΠΑ.Λ στο Π.Δ.Μ. και συγκεκριμένα, του τμήματος Αμπελουργίας-Οινοποιίας. 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)