to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:58 | 17.09.2015

Διεθνή

Αποκλείει ο Κόρμπιν το ενδεχόμενο να ηγηθεί εκστρατείας υπέρ του Brexit

«Αυτό στο οποίο υπήρξα αντίθετος και παραμένω αντίθετος είναι η ιδέα να περιφέρεται ο Ντέιβιντ Κάμερον στην Ευρώπη και να παραδίδει τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος κι ένα σωρό πράγματα που είναι πολύ σημαντικά», διευκρίνισε ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Εργατικών


Το ενδεχόμενο να ηγηθεί το κόμμα του μίας εκστρατείας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. εν όψει του επικείμενου δημοψηφίσματος απέρριψε ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα από το BBC, αν μπορεί να φανταστεί τους Εργατικούς να κάνουν εκστρατεία υπέρ του Brexit ο Κόρμπιν απάντησε: «Όχι, δεν βλέπω κάτι τέτοιο». «Αυτό στο οποίο υπήρξα αντίθετος και παραμένω αντίθετος είναι η ιδέα να περιφέρεται ο Ντέιβιντ Κάμερον στην Ευρώπη και να παραδίδει τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος κι ένα σωρό πράγματα που είναι πολύ σημαντικά», διευκρίνισε ο ίδιος.

Όπως είπε ο Κόρμπιν, επιθυμία του είναι να δει την Ευρώπη να επιδιώκει μία περισσότερο κοινωνική ατζέντα αντί να μετατρέπεται σε παράδεισο της ελεύθερης αγοράς.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιδιώκει να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της χώρας με την Ε.Ε. και σχεδιάζει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή μη στην Ενώση μέχρι το τέλος του 2017.

Από το περασμένο Σάββατο που ο Κόρμπιν κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές, το κόμμα του έχει στείλει αντιφατικά μηνύματα για την θέση που θα υιοθετήσει στο δημοψήφισμα, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του να εκφράζουν αντίθετες απόψεις. Η θέση των Εργατικών στο ζήτημα θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά το αν οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ε.Ε..

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)