to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αποκαλυπτήρια για το νέο μονοθέσιο “Έλοψ” της ομάδας Centaurus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το 8ο μονοθέσιό της με το όνομα “Έλοψ”, όπως ονομαζόταν ένας από τους Κένταυρους, παρουσίασε σήμερα η ομάδα Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ergon Showground στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ζήση Μαμούρη


Η Centaurus Racing Team αποτελεί ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συστάθηκε το 2009 από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος και δραστηριοποιείται στο χώρο του σχεδιασμού και κατασκευής μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου Formula. Στο ιστορικό της συγκαταλέγονται 7 μονοθέσια, ο Chiron, ο Nessus, το αναβαθμισμένο μοντέλο του Nessus, ο Nessus R, ο Thireus, ο Amphion και ο Amphion R. Στα μοντέλα αυτά ήλθε να προστεθεί σήμερα το “Έλλοψ”, με το οποίο θα αγωνιστεί στους διαγωνισμούς της Ιταλίας, της Τσεχίας και της Γερμανίας, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η 19χρονη φοιτήτρια του τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αγγελική Καρρά, είναι η οδηγός του μονοθέσιου και όπως είπε, στόχος της Centaurus Racing Team είναι να κατακτήσει την πρωτιά στους διαγωνισμούς.

Η Αγγελική Καρρά, όπως είχε δηλώσει στα gegonota.news πριν λίγους μήνες, ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ηλικία 9 ετών μέσω των καρτ. “Τον Οκτώβριο του 2020, γνώρισε τα τότε μέλη της ομάδας στην πίστα καρτ του Βόλου, όπου αφού την είδαν οδηγικά, αποφάσισαν ότι θα είναι η οδηγός της ομάδας.

Η Centaurus Racing Team κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος στο μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό παγκοσμίως, τον Formula Student. Μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε 16 διαγωνισμούς. Μερικοί από αυτούς είναι το 2011 στο Varano της Ιταλίας, το 2012 στο Silverstone της Αγγλίας, το 2013 ξανά στο Varano της Ιταλίας, το 2014 στο Gyor της Ουγγαρίας, το 2015 στο Hockenheim της Γερμανίας, επιστρέφοντας το 2016 στο Hockenheim αλλά και στο Gyor διασφαλίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τη συμμετοχή της σε δύο διαγωνισμούς κατά τη διάρκεια της ίδιας σεζόν. Να σημειωθεί πως το 2011 είχε παρευρεθεί στην 3η κατηγορία του διαγωνισμού που απαιτεί την παρουσίαση ολοκληρωμένων σχεδίων, το 2012 στην 2η κατηγορία η οποία απαιτεί ολοκληρωμένα σχέδια καθώς και μερικώς κατασκευασμένο μονοθέσιο, ενώ από το 2013 κι έπειτα στην 1η κατηγορία με πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο. Στην φετινή αγωνιστική σεζόν η ομάδα συμμετείχε στους διαγωνισμούς της Ουγγαρίας και της Αυστρίας στο Hungaroring και Red Bull Ring αντίστοιχα, όπου και κατέκτησε την 4η θέση στον Σχεδιασμό ανάμεσα στις 27 καλύτερες ομάδες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)