to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:11 | 03.02.2014

Πολιτική

Πολιτικά διωκόμενος λόγω στενής σχέσης με τον Κώστα Καραμανλή, δηλώνει ο Αγγ. Φιλιππίδης

Πολιτικά διωκόμενος, ως στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, δήλωσε ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου ο πρώην διοικητής του ΤΤ, Αγγελος Φιλιππίδης - Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φιλιππίδης κρατείται λόγω δεύτερου εντάλματος που εκκρεμεί εις βάρος του.


Το τουρκικό δικαστήριο έκρινε μη νόμιμο το ένταλμα σύλληψης του Αγγ.Φιλιππίδη και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο η εισαγγελία εφετών ζήτησε τη συνέχιση της κράτησής του, βάσει δεύτερου εντάλματος που εκκρεμεί εις βάρος του.

Όπως προκύπτει από την απόφαση που διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία εφετών της Αθήνας, η δικηγόρος του ανέφερε -όπως καταγράφεται στην απόφαση- ότι ο Αγγελος Φιλιππίδης είναι πολιτικά διωκόμενος στην Ελλάδα ως στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Κατά τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η δικηγόρος του πρόσθεσε ότι η δίωξη σε βάρος του Αγγ.Φιλιππίδη στοχεύει στο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια απόφαση αναφέρεται και το σκεπτικό του τουρκικού δικαστηρίου που άφησε τον Αγγ.Φιλιππίδη ελεύθερο. Σύμφωνα με αυτό, το ένταλμα σε βάρος του κρίθηκε μη νόμιμο, διότι όπως δέχτηκαν οι τούρκοι δικαστες δεν είχε ασκηθεί σε βαρος του ποινική δίωξη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έστειλαν οι δικαστικές αρχές στην Τουρκία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου η εισαγγελία εφετών της Αθήνας απέστειλε επείγον σήμα στις τουρκικές δικαστικές αρχές για εκ νέου κράτηση του Αγγ.Φιλιππίδη βάσει του δεύτερου εντάλματος που εκκρεμεί σε βαρος του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έως το πρωί της Τρίτης ο πρώην διοικητής του ΤΤ δεν είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές του Μάλτεπε.

 
 
*Πληροφορίες από in.gr

*********

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Πόπης Παπανδρέου, το οποίο αποτέλεσε και τη βάση για την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων για την υπόθεση του ΤΤ, ο Αγγελος Φιλιππίδης είχε κεντρικό ρόλο, καθώς «ενήργησε, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε κατά περίπτωση, καταχρώμενος την θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως Πρόεδρος του επίμαχου Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (Τ.Τ.) και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με την διαχείριση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένου να επαυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων (όπως στις περιπτώσεις των Κυριάκου Γριβέα/ Αναστασίας Βάτσικα, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του Δημήτρη Κοντομηνά), ήτοι προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πλούτου εκ μέρους των τελευταίων, ενόψει του ύψους και των όρων των επίμαχων κάθε φορά χρηματοδοτήσεων, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου.» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)