to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:45 | 26.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Aπό τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών η απεργιακή πορεία στη Χίο

Αρκετές εκατοντάδες κόσμου έδωσαν σήμερα το παρών στην αγωνιστική κινητοποίηση των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ στη Χίο, σύμφωνα με το ενημερωτικό σάιτ kounoupi.gr, «σε μια συγκέντρωση εφάμιλλη των μεγάλων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας της τελευταίας διετίας. Με τα καταστήματα κλειστά σε ποσοστό που ξεπέρασε το ποσοστό του 99% και την αγορά άδεια, πάνω από 2.500 κόσμος συγκεντρώθηκε στη πλατεία γεμίζοντας με τον όγκο του όλη την οδό Δημοκρατίας!»




Αρκετές εκατοντάδες κόσμου έδωσαν σήμερα το παρών στην αγωνιστική κινητοποίηση των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ σε μια συγκέντρωση εφάμιλλη των μεγάλων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας της τελευταίας διετίας.


Με τα καταστήματα κλειστά  σε ποσοστό που ξεπέρασε το ποσοστό του 99%  και  την αγορά άδεια,  πάνω από 2.500 κόσμος συγκεντρώθηκε στη πλατεία γεμίζοντας με τον όγκο του όλη την οδό Δημοκρατίας!

Εκεί ήταν το σύνολο των συνδικαλιστών ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο αριθμός των πανό από τα πρωτοβάθμια σωματεία, από το σύνολο του δημόσιου τομέα και πολλών Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Με την παρουσία του ξεχώρισε το μπλογκ του ΣΕΣΝΟΧ που έφερε μέχρι και τύμπανα ενώ χαρακτηριστική ήταν και η παρουσία των ιατρών του Νοσοκομείου Χίου που ήρθαν στη πορεία φορώντας τις χαρακτηριστικές άσπρες στολές τους.

Διακριτή και δυναμική και αυτή τη φορά η παρουσία των ένστολων αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, ενώ στα συνήθη επίπεδα ήταν η παρουσία των συνταξιουχικών σωματείων και ειδικότερα των ναυτικών.

Πολυπληθές και το μπλογκ των επαγγελματιών του νησιού με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας τους Θ. Παραδείση να μη διστάζει να κατονομάζει τους συναδέλφους του, οι οποίοι σε ένα μικρό αριθμό αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τη συλλογική απόφαση ανοίγοντας τα καταστήματα τους, σε αριθμό ωστόσο που δεν ξεπέρασε τα δέκα.

Αρνητική ήταν για μια ακόμη φορά η στάση των Σούπερ Μάρκετ που έμειναν ανοιχτά σε ένα μεγάλο ποσοστό, παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαφανεί περιθώρια, ώστε αυτή τη φορά να ακολουθήσουν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων στα οποία πάντως δεν είναι εγγεγραμμένα.

Η πορεία ακολούθησε το συνηθισμένο δρομολόγιο δηλαδή γύρω από τη πλατεία και στη συνέχεια στα γραφεία των δύο κυβερνητικών βουλευτών.

Εκεί αντιπροσωπεία των ΑΔΕΔΥ-Εργατικού Κέντρου παρέδωσε ψήφισμα με το οποίο καλούν τους δύο βουλευτές να καταψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα που προωθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με την τρόικα.

Η πορεία κύλησε ειρηνικά σε όλη τη διάρκεια της για να τελειώσει ξανά στη πλατεία..

Την ίδια ώρα ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ.

Πηγή: kounoupi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)