to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Από το Stonewall στην Αθήνα: Τον Φεβρουάριο του 2003 ο υπουργός Δημοσίας Τάξης δίνει ο σύνθημα να ξεκινήσει η επιχείριση "ΑΡΕΤΗ"

Από το Stonewall Inn της Νέας Υόρκης στο Club Spices της Αθήνας. Φεβρουάριος 2003 - Ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν το σύνθημα για να ξεκινήσει η επιχείριση "ΑΡΕΤΗ".


Πάνω από 15 αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το Gay Club Spices στου Ψυρρή, για να "εξαρθρώσουν" την "κλίκα των ανώμαλων".

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες μπουκάρουν μέσα στο club συλλαμβάνοντας βίαια 6 άτομα, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον dj, τον μπάρμαν και 3 θαμώνες που διασκέδαζαν εκείνη την ώρα στο μαγαζί.

Λίγη ώρα πριν την επιδρομή στο Spices, η αστυνομία είχε εισβάλει και σε κατοικία ενός γκέι, ο οποίος είχε στοχοποιηθεί για την διοργάνωση των τότε γνωστών της εποχής εκείνης "men-only parties" και συλλαμβάνει 5 άτομα.

Στην επίσημη αναφορά της η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για "Επιχείρηση Καταπολέμησης της παιδοφιλίας και διοχέτευσης παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο", ενώ εκδίδει αστυνομικό δελτίο τύπου με τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ηλικία, επάγγελμα) των συλληφθέντων.

Οι 11 άνδρες κρατούνται κάτω υπό άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) κατηγορούμενοι για μαστροπεία κατ' εξακολούθηση, διευκόλυνση ακολασίας άλλων, ασέλγεια παρά φύση από κερδοσκοπία, απρεπή συμπεριφορά, χρήση ναρκωτικών και παιδική πορνογραφία. Βέβαια, για τίποτε από όλα αυτά δεν υπήρχαν και δεν βρέθηκαν ποτέ στοιχεία που να τα αποδεικνύουν και να τα τεκμηριώνουν.

Την επόμενη ημέρα τα ΜΜΕ παίρνουν στην κυριολεξία φωτιά. Οι εφημερίδες γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα τους με τεράστιους τίτλους για το "ανώμαλο κύκλωμα" που κατάφερε να εξαρθρώσει η αστυνομία, ενώ οι μεσημεριανές εκπομπές "αλείφουν βούτυρο στο ψωμί τους" για την "θεσπέσια" και αναπάντεχη αυτή είδηση, που θα τους γέμιζε τις τσέπες με φραγκάκια.

Μπροστάρισσα σε όλο αυτό, η γνωστή και μη εξαιρετέα "κρεατομηχανή" Τατιάνα Στεφανίδου, όπου μέσα από το τηλεοπτικό της Νταχάου, κάνει λόγο για "ανώμαλους" για "έκτροπα" και για "άρρωστους", εξυμνώντας το τεράστιο αυτό "κατόρθωμα" της ΕΛ.ΑΣ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ο ένας από τους συλληφθέντες μην αντέχοντας την απάνθρωπη αυτή διαπόμπευση να αυτοκτονήσει μέσα στο κελί.

Η "καλοστημένη" επιχείρηση ΑΡΕΤΗ που ήταν η αιτία να χαθεί άδικα μία ζωή και να διαπομπευτούν και να στιγματιστούν 11 συνάνθρωποι μας έλαβε χώρα την 20η Φεβρουαρίου του 2003, ημέρα Πέμπτη, ενώ μέχρι την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, όλοι οι άνδρες που είχαν συλληφθεί παράνομα και άδικα, αφέθηκαν ελεύθεροι, γιατί δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο ώστε να στηριχθούν οι κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί, έχοντας πάνω τους την σφραγίδα του "ανώμαλου και του άρρωστου". Όλοι, εκτός από τον έναν που άφησε την τελευταία του πνοή εκεί μέσα στο σκοτεινό κρατητήριο.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)