to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:26 | 15.08.2023

Πολιτισμός

Το «Από Μηχανής» Θέατρο αποκτά Παιδική Σκηνή

Για τη θεατρική σεζόν 2023-2024 η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του «Από Μηχανής» παρουσιάζει 3 νέες και πρωτότυπες παραστάσεις για παιδιά Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού ενώ στους αμέσως επόμενους στόχους του είναι να διευρύνει το ρεπερτόριο με σκοπό να απευθυνθεί και σε εφήβους.


Όπως αναφέρει το Από Μηχανής θέατρο σε σχετική ενημέρωση:

Το «Από Μηχανής» Θέατρο υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Άννας Ελεφάντη και του Δημήτρη Μυλωνά, με χαρά ανακοινώνει την ίδρυση της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.

Με παραστάσεις και παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις που θα τρέχουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς τόσο για σχολεία όσο και τα Σαββατοκύριακα για το κοινό, επιθυμία της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ του «Από Μηχανής» Θεάτρου είναι μέσα από τους κώδικες της τέχνης και της φαντασίας να συνομιλήσει με τα παιδιά δημιουργικά και να γίνει συνοδοιπόρος τους στο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής και της γνώσης.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η τέχνη του Θεάτρου όχι μόνο ψυχαγωγεί αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο συμπερίληψης, κατανόησης, έκφρασης κι αυτογνωσίας, το «Από Μηχανής» Θέατρο προτάσσει στο παιδικό και νεανικό κοινό έναν πλούσιο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα ποιότητας το οποίο αντανακλά και βρίσκεται σε διάλογο με τα ερωτήματα της εποχή μας.

Οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν από τον Οκτώβριο 2023 έως τον Απρίλιο 2024:

«Ο αόρατος Τονίνο»: η παράσταση είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι, σε διασκευή Σοφιάννας Θεοφάνους και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς και η Σοφιάννα Θεοφάνους που υπογράφει τη θεατρική διασκευή του πολυαγαπημένου βιβλίου του Ροντάρι καθώς και τους στίχους των τραγουδιών, μαζί με 4 ηθοποιούς και τη συνοδεία πρωτότυπης μουσικής, στήνουν μια παράσταση ευρηματική, ευφάνταστη, αστεία και συγκινητική για τη φιλία, την ειλικρίνεια, την ενσυναίσθηση αλλά και τη μοναξιά σε κάθε ηλικία η οποία απευθύνεται σε παιδιά Παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.
Πρεμιέρα: Οκτώβριος 2023

«Εγώ το ξωτικό»: η παράσταση είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Μαριβίτας Γραμματικάκη, θεατρική διασκευή της ιδίας, και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.
Τρυφερή, αστεία και συγκινητική η ιστορία αυτή θα ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλος από την ίδια την αγάπη και τη χαρά της προσφοράς!
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά Παιδικών Σταθμών, Νηπιαγωγείου, Α' & Β' Δημοτικού.
Πρεμιέρα: Νοέμβριος 2023

«Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο στολίδι» (Η ωραιότερη αντιπολεμική ιστορία στην καρδιά των Χριστουγέννων): Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση, θεατρική διασκευή της ιδίας και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.
Η πολυβραβευμένη κι υποψήφια για το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2024 Αγγελική Δαρλάση ορμώμενη από τη συγκλονιστική ιστορία της χριστουγεννιάτικης εκεχειρίας του 1914 στο Δυτικό Μέτωπο στήνει τη δική της συγκινητική ιστορία για τη γνωριμία δυο αγοριών που η μοίρα τούς έφερε να πολεμούν σε αντίπαλο στρατόπεδο. Με ευαισθησία, χιούμορ κι ειλικρίνεια μιλά κατευθείαν στην καρδιά των παιδιών για τον πόλεμο και τη σημασία του να αναζητούμε τις γέφυρες που μας ενώνουν.
Η πρωτότυπη θεατρική διασκευή που υπογράφει, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του «Από Μηχανής» Θεάτρου σε μια ευφάνταστη και συγκινητική παράσταση 4 ηθοποιών με συνοδεία πρωτότυπης μουσικής και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, η οποία απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.
Πρεμιέρα: Νοέμβριος 2023

Σύμβουλος Ρεπερτορίου/Δραματολόγος Παιδικής Σκηνής: Αλεξάνδρα Λιακοπούλου
Οργάνωση Παραγωγής: ΈΩΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Τα παιδιά παίζουν, οι ηθοποιοί παίζουν, η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του «Από Μηχανής» Θεάτρου παίζει, ας γίνουμε λοιπόν μαζί, μικροί, μεγάλοι και μεγαλύτεροι συνδημιουργοί μιας παιγνιώδους σκηνικής περιπέτειας που παρεμβαίνει, προβληματίζει, γεφυρώνει, διασκεδάζει.

Ας παίξουμε λοιπόν!

tags: θέατρο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)