to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Από το ίδιο πάθος με τον Αλκιβιάδη υποκινούμενοι

«Η ΝΔ της παραλυτικής συμμαχίας Μητσοτάκη-Σαμαρά-Καραμανλικών έχει έφεση στο να κλωτσάει τις ευκαιρίες μήπως και φανεί χρήσιμη στη χώρα και να επιστρέφει στην αντιπολιτευτική ακρότητα»


-Από τις σελίδες του «Μετασχηματισμού» έχουμε επανειλημμένα υποστηρίξει την χρησιμότητα που θα είχε μια κοινή γραμμή με την αξιωματική αντιπολίτευση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Παρά την απότομη εθνικιστική στροφή που πήρε η ΝΔ μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας του φόβου της ότι θα χάσει ψήφους προς την ακροδεξιά. Επιμείναμε σε αυτή την άποψη λόγω του πολύ δύσκολου γεωπολιτικού περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μας, με κυρίαρχο αρνητικό παράγοντα την προκλητικότητα του Ερντογάν.

Προφανώς μια ελάχιστη σύγκλιση απόψεων για τη διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής προϋποθέτει την εγκατάλειψη της ρητορικής Σαμαρά από την ΝΔ και την επιστροφή της στις βασικές κατευθύνσεις που έχει υιοθετήσει το σύνολο σχεδόν των ελληνικών κομμάτων εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Δείγματα μιας τέτοιας επιστροφής στην πραγματικότητα και την επιδίωξη αποτελεσματικότητας φάνηκε να υπάρχουν τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο, η ΝΔ της παραλυτικής συμμαχίας Μητσοτάκη-Σαμαρά-Καραμανλικών έχει έφεση στο να κλωτσάει τις ευκαιρίες μήπως και φανεί χρήσιμη στη χώρα και να επιστρέφει στην αντιπολιτευτική ακρότητα. Τόσο ο αρμόδιος τομεάρχης για θέματα Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκος όσο και η εκπρόσωπος του κόμματος κα Σπυράκη έσπευσαν να καταγγείλουν τον Έλληνα ΥΠΕΞ για μια φράση περί “αμοιβαίας αποτροπής αλλυτρωτισμών” που είπε ο κ. Ντιμιτρόφ κατά τη συνάντηση τους στην Αχρίδα. Να καταγγείλουν τον Έλληνα ΥΠΕΞ για μια διαπραγματευτική κίνηση της άλλης πλευράς(!), που πιθανότατα είχε αποδέκτη το εσωτερικό ακροατήριο της ΠΓΔΜ.

Δεν πρόκειται περί αθώας υπερβολής, όπως αποδεικνύει η ταυτόχρονη ανακίνηση του δήθεν θέματος από δυο καθ ύλην αρμόδια στελέχη της ΝΔ. Πρόκειται δυστυχώς και πάλι για παραχώρηση που κάνει η ΝΔ στην ακροδεξιά προπαγάνδα, για επανάληψη της άθλιας απόπειρας να εμφανιστεί ως ενδοτική προς το εξωτερικό η ελληνική κυβέρνηση. Η απόσταση από τις ύβρεις και απειλές που εκτοξεύει καθημερινά η Χρυσή Αυγή και οιδιάφοροι ακροδεξιοί παρατρεχάμενοι της είναι (και πάλι) ελάχιστη.

Η σημειολογία, οι συμβολισμοί, οι ηθικοί χαρακτηρισμοί είναι κρίσιμα ζητήματα στην κάθε συζήτηση για την εξωτερική πολιτική. Δεν μπορεί ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ να λέει αβασάνιστα την φράση “υποσκάπτει τις σταθερές εθνικές μας θέσεις” χωρίς πραγματική αφορμή, μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων. Πολιτικά ανέντιμη και (αφού το θέλει έτσι) εθνικά επικίνδυνη είναι η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου.

Στη ΝΔ είτε δεν έχουν καταλάβει καθόλου τι συμβαίνει αυτό τον καιρό γύρω από την Ελλάδα είτε δεν τους νοιάζει στ' αλήθεια τίποτα προκειμένου να επιστρέψουν στην κυβέρνηση. Ισορροπούμε ως κράτος ανάμεσα σε μια Δύση(στους οργανισμούς της οποίας ανήκουμε) που ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Συρία και στην απόλυτη ανάγκη να μείνουμε έξω από τις φλόγες αυτού του πολέμου. Έχουμε τον Ερντογάν να προκαλεί και να εκβιάζει την ΕΕκαι τις ΗΠΑ για δικούς του λόγους αλλά πιέζοντας πότε με το προσφυγικό πότε με τις παραβιάσεις στο Αιγαίοτην Ελλάδα. Προχτές σκοτώθηκε ένας έλληνας πιλότος μετά από αναχαίτιση στο Αιγαίο. Προσπάθούμε να κάμψουμε την αδιαλλαξία πλευρών της πολιτικής ζωής της ΠΓΔΜ για να κλείσουμε τουλάχιστον αυτό το ζήτημα, ώστε να κερδίσουμε στη συνέχεια γεωπολιτικούς πόντους στην περιοχή.

Και η ΝΔ ψάχνει να βρει ευκαιρία να πει την εξυπνάδα της ! Όχι να διαφωνήσει πολιτικά, να κρατήσει αν αυτό τέλος πάντων επιλέγει μια συντηρητική εθνικιστική γραμμή στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Να πει την εξυπνάδα της και να ρίξει λάσπη στον Έλληνα ΥΠΕΞ, της όποιας κυβέρνησης.

Ας προσέξουν μήπως έχουν πάρει ήδη τον δρόμο του Αλκιβιάδη για τα Σούσα

Από το ίδιο πάθος με τον τραγικό Αθηναίο  υποκινούμενοι, την εξάρτηση από το ναρκωτικό της εξουσίας και το σύνδρομο στέρησης του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)