to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 21.03.2013

Διεθνή

Απεργία του προσωπικού εδάφους στα γερμανικά αεροδρόμια

Προειδοποιητική απεργία που οργανώνει το συνδικάτο Verdi πραγματοποιεί το προσωπικό εδάφους στα γερμανικά αεροδρόμια, εν μέσω διαπραγματεύσεων για τις αποδοχές των εργαζομένων.


Σήμερα, η Lufthansa, η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία, ακύρωσε σχεδόν 700 πτήσεις που θα εκτελούνταν στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η εταιρία αποφάσισε να ακυρώσει σήμερα σχεδόν όλες τις πτήσεις στη Γερμανία και στην Ευρώπη από τις 05.00 έως τις 12.00 τοπική ώρα (06.00 -13.00 ώρα Ελλάδος) στα αεροδρόμια όπου έχει προκηρυχθεί η προειδοποιητική απεργία (Φρανκφούρτη, Μόναχο, Βερολίνο, Αμβούργο, Ντίσελντορφ Κολωνία), ωστόσο οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων αναμένεται να πραγματοποιηθούν.

"Καθώς η απεργία ήταν προγραμματισμένη, οι επιβάτες μπόρεσαν να ρυθμίσουν τις μετακινήσεις τους και δεν υπάρχουν μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια", σημειώνει ο Γκέρολντ Σάουμπ, ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Verdi. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση πραγματοποιείται ώστε να ασκηθούν πιέσεις στη διοίκηση της εταιρίας πριν από την αυριανή έναρξη του νέου κύκλου συνομιλιών για τα μισθολογικά αιτήματα.

Σημειώνεται πως στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα το συνδικάτο διεκδικεί αύξηση των αποδοχών 5,2% σε 12 μήνες για τους σχεδόν 33.000 υπαλλήλους του προσωπικού εδάφους στη Γερμανία και ζητεί εργασιακές εγγυήσεις από την εταιρία, όπως προστασία κατά των απολύσεων. 

Από την πλευρά τους, η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης σε έσοδα, έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να παγώσει τους μισθούς και να ζητήσει από τους εργαζόμενους να εργάζονται μια ώρα επιπλέον την εβδομάδα ώστε να βοηθήσουν την εταιρία να παραμένει ανταγωνιστική στην αγορά.

Πηγή: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)