to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 07.12.2012

Κοινωνία

Απέλυσε εργαζόμενο μετά από 30 χρόνια δουλειάς

Η ταξιδιωτική εταιρεία TRAVEL PLAN (ΤΡΑΒΕΛ ΠΛΑΝ), συμφερόντων ομίλου εφοπλιστή Ρέστη και Ψυχάρη, χτες, απέλυσε εργαζόμενο ο οποίος είναι υποψήφιος με το συνδυασμό της παράταξης ΔΑΣ Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο κλαδικό σωματείο ΠΑΣΕΝΤ, που είναι σε εξέλιξη. Ο εργαζόμενος μετά από 30 χρόνια δουλειάς στην επιχείρηση απολύθηκε, χτες, χωρίς καμία αιτιολογία. Απλά η προϊσταμένη του έδωσε το ραβασάκι της απόλυσης και την αποζημίωση.


Η ταξιδιωτική εταιρεία TRAVEL PLAN (ΤΡΑΒΕΛ ΠΛΑΝ), συμφερόντων ομίλου εφοπλιστή Ρέστη και Ψυχάρη, χτες, απέλυσε εργαζόμενο ο οποίος είναι υποψήφιος με το συνδυασμό της παράταξης ΔΑΣ Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό, στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο κλαδικό σωματείο ΠΑΣΕΝΤ, που είναι σε εξέλιξη. Ο εργαζόμενος μετά από 30 χρόνια δουλειάς στην επιχείρηση απολύθηκε, χτες, χωρίς καμία αιτιολογία. Απλά η προϊσταμένη του έδωσε το ραβασάκι της απόλυσης και την αποζημίωση. Η ΔΑΣ με ανακοίνωσή της προς τον κλάδο καταγγέλλει την απόλυση ως καθαρά τρομοκρατική, η οποία, όπως τονίζει, «έχει στόχο να τσακίσει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων» στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ ο εργαζόμενος είχε συμβάλει στην οργάνωση των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς όλο το προηγούμενο διάστημα για να μη σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν να υπογράψουν μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις. Μαζί με άλλους εργαζόμενους της TRAVEL PLAN αντιστάθηκαν αποφασιστικά στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με 6 μέρες το μήνα χωρίς δουλειά που επέβαλε η εργοδοσία. «Σήμερα (χτες) προχώρησαν σε τρομοκρατική απόλυση του υποψήφιου της ΔΑΣ εν μέσω της περιόδου των αρχαιρεσιών και ακριβώς την επόμενη μέρα από την περιοδεία των συνδικαλιστών της παράταξής μας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στο Ψυχικό. Επιβεβαιώνουν έτσι ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις στον κλάδο που οι εργοδότες φοβούνται».

«Οι αντιδραστικές μεθοδεύσεις - συνεχίζεται - θα βρουν απέναντί τους σύσσωμες τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στο TRAVEL PLAN. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη σκύψουν το κεφάλι και με θάρρος να δώσουν απάντηση στην εργοδοσία ψηφίζοντας μαζικά τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ στις εκλογές του ΠΑΣΕΝΤ. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς στο σωματείο. Τσακίζουμε την εργοδοτική ασυδοσία σε κάθε χώρο δουλειάς».

Πηγή: Ριζοσπάστης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)