to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:11 | 22.06.2023

Διεθνή

Απέλπιδες προσπάθειες εντοπισμού του υποβρυχίου με τους 5 πάμπλουτους επιβάτες - Το μεσημέρι τελειώνει το οξυγόνο

Σε άνιση μάχη εξελίσσεται η προσπάθεια εντοπισμού του υποβρυχίου Titan με τους πέντε πάμπλουτους επιβαίνοντες που ήθελαν να επισκεφτούν το ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς το οξυγόνο τελειώνει στις 14:08, ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.


Ομάδες διάσωσης από ΗΠΑ, Καναδά και Γαλλία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν το υποβρύχιο Titan, με τις ελπίδες να εξανεμίζονται καθώς η επικοινωνία έχει χαθεί από την Κυριακή (18/6) όταν το υποβρύχιο ξεκίνησε το ταξίδι του για να εξερευνήσει τα συντρίμμια του Τιτανικού.

Οι ομάδες διάσωσης έχουν ερευνήσει θαλάσσια έκταση διπλάσια από το Κονέκτικατ σε βάθος άνω των 4.000 μέτρων, με την έρευνα να έχει επικεντρωθεί τις τελευταίες ώρες σε μια περιοχή όπου τα καναδικά αεροσκάφη εντόπισαν «υποβρύχιους θορύβους».

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών είναι αρνητικά, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζουν τι είναι οι θόρυβοι που καταγράφηκαν.

Στο σημείο των ερευνών αναμένεται να φτάσει σήμερα το γαλλικό πλοίο «Αταλάντη», που μεταφέρει το επανδρωμένο υποβρύχιο «Ναυτίλο» και το μη επανδρωμένο ρομπότ «Βίκτορ»,  το οποίο είναι εφοδιασμένο με κάμερες και προβολείς που φωτίζουν τον πυθμένα. Ο χειρισμός του κατευθύνεται από την επιφάνεια με καλώδιο, μπορεί να καταδυθεί σε βάθη 6.000 μέτρων ενώ διαθέτει βραχίονες που ιδανικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να απεγκλωβίσουν το υποβρύχιο, εάν έχει παγιδευτεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο υποβρύχιο, έναντι ποσού 250.000 δολαρίων προκειμένου να περιηγηθούν στο ναυάγιο του Τιτανικού, επιβαίνουν 5 άτομα και συγκεκριμένα οι:

-Χάμις Χάρντινγκ, 58 ετών, δισεκατομμυριούχος από τη Βρετανία
- Πολ Ανρί Ναρζολέ, 73 ετών, Γάλλος πιλότος υποβρυχίων
-Στόκτον Ρας, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Expeditions
-Σαχζάντα Νταβούντ, δισεκατομμυριούχος από το Πακιστάν και ο γιος του Σουλεμάν

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)