to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απέκλεισαν τη ΔΕΗ Πάτρας οι άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες

Η Κίνηση Ανέργων και Ανασφάλιστων Πάτρας πήρε την πρωτοβουλία και με σύνθημα ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, υλοποίησε την απόφαση που έλαβε η παμπατραϊκή γενική συνέλευση προσφάτως στην αίθουσα του ΕΚΠ.


Διαμαρτυρήθηκε σήμερα 3-2-2014, για τις αυξήσεις που έχουν επιβληθεί στους λογαριασμούς, αποκλείοντας τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ Δυτ. Ελλάδος, που εδρεύουν στην Ακτή Δυμαίων Πάτρας. Διεκδικεί διαγραφή του χρέους των λαϊκών οικογενειών προς τη ΔΕΗ και άμεση ελάφρυνση των χρεώσεών τους!

Στην πόλη αυτήν την εποχή, μέσα στον χειμώνα, υπάρχουν καταγεγραμμένες δύο χιλιάδες οικογένειες χωρίς πρόσβαση στο ρεύμα, ενώ οι διακανονισμοί με καταβολή ελάχιστου αντιτίμου είναι καθημερινό φαινόμενο, λόγω ανέχειας ως συνέπεια της επιδείνωσης της ανεργίας. Χωρίς φυσικά να απαλλάσσονται από το συνολικό χρέος που αυξάνεται.

Ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί και αύριο, ενώ προβλέπεται και συμμετοχή αγροτών, που σήμερα κατέβηκαν στα μπλόκα της περιφέρειας Πάτρας, διεκδικώντας αιτήματά τους. Συμπαράσταση στον αγώνα για φτηνό ρεύμα εκδηλώνεται από σωματεία και κόμματα, χωρίς να επιχειρείται εκμετάλλευση.

Σε ανακοίνωση της «Παμπατραϊκής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων και Πολιτών» αναφέρεται  μεταξύ άλλων ότι:

«Την ώρα που η ΔΕΗ ιδιωτικοποιείται, την ίδια ώρα που ο ρεύμα ουσιαστικά παρέχεται δωρεάν σε δεκάδες μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις, περισσότερες από δύο χιλιάδες οικογένειες στην πόλη της Πάτρας, είναι αναγκασμένες να ζουν με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα από τη ΔΕΗ. Χιλιάδες ακόμη συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες για να πληρώσουν τους λογαριασμούς, υποχρεώνονται να κάνουν διακανονισμούς με την επιχείρηση και τελικά χάνουν την ίδια τους την αξιοπρέπεια,  παρακαλώντας για να έχουν ένα αγαθό που στις μέρες μας πρέπει να θεωρείται αυτονόητο για όλους».

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν απαίτησαν είσοδο στον χώρο εργασίας τους, ενώ και τα διευθυντικά στελέχη της Επιχείρησης ήρθαν σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους της κινητοποίησης για την είσοδό τους στο κτίριο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν στην Κεφαλονιά μετά και τον νέο ισχυρό σεισμό, δεδομένου ότι η υπηρεσία της Πάτρας έχει την ευθύνη λειτουργίας του δικτύου σε όλη την Δυτ. Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν τυπική και αρκέστηκε στην περιφρούρηση της εισόδου του κτιρίου για την αποτροπή πιθανών φθορών εκ μέρους των διαμαρτυρομένων. Προηγήθηκε  η διαβεβαίωση της Επιτροπής Αποκλεισμού προς την ΔΕΗ και την αστυνομία ότι πρόθεση των διαμαρτυρομένων είναι μόνον η διαμαρτυρία προ της εισόδου του κτιρίου. 

 
 



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)