to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:55 | 20.10.2022

Διεθνή

Απεγνωσμένες εκκλήσεις από Μπάιντεν για αύξηση παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατέφυγε πάλι σε εκκλήσεις προς τις αμερικανικές εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να πέσουν οι τιμές των καυσίμων


Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατέφυγε πάλι σε εκκλήσεις προς τις αμερικανικές εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να πέσουν οι τιμές των καυσίμων.

Η κίνηση αυτή του Μπάιντεν έρχεται μετά την πρόσφατη απόφαση των κρατών του ΟΠΕΚ για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα: ένα γεγονός που προκάλεσε την οργή της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ «πρέπει να αυξήσουν με λογικό τρόπο την παραγωγή πετρελαίου», είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο. Προηγουμένως, επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αντλούν από τα στρατηγικά αποθέματά τους για να σταθεροποιήσουν τις τιμές. Αυτή η αύξηση της εσωτερικής παραγωγής ωστόσο θα πρέπει να γίνει «χωρίς να καθυστερήσει τη μετάβασή μας προς την καθαρή ενέργεια», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος επέκρινε για άλλη μια φορά ορισμένους παράγοντες της βιομηχανίας υδρογονανθράκων. «Τα κέρδη των διυλιστηρίων είναι διπλάσια από τα συνηθισμένα. Και το περιθώριο (κέρδους) των διανομέων ξεπερνά το 40%», έγραψε στο Twitter.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς οι τιμές των καυσίμων παραμένουν υψηλές στις ΗΠΑ, γεγονός που αυξάνει την κοινωνική δυσαρέσκεια και ταυτοχρόνως δίνει ώθηση πριν τις εκλογές στους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι κατηγορούν τον Μπάιντεν για λανθασμένους χειρισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν δίστασε να κατηγορήσει τη Σαουδική Αραβία πως εξανάγκασε άλλα μέλη του ΟΠΕΚ να συναινέσουν στη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, και πως «κάνει πλάτες» στη Ρωσία καθώς η μείωση αυξάνει τα έσοδά της και αμβλύνει την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων. Άμεση ήταν η αντίδραση του Ριάντ που «έδωσε» την κυβέρνηση Μπάιντεν, καθώς αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν την αναβολή της απόφασης κατά έναν μήνα, προφανώς, λόγω των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)