to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:49 | 08.03.2024

Πολιτική

Απαράδεκτη δήλωση Βορίδη για τους τραυματίες φοιτητές - Το βίντεο που τον εκθέτει και η οργισμένη αντίδραση του Χρ. Γιαννούλη

Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι οι φοιτητές έριξαν μολότοφ και για αυτό δέχτηκαν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ - Χρ. Γιαννούλης: «Μπορεί να θεωρούσατε ότι το τσεκούρι είναι για να κόβουμε ξύλα και όχι το νήμα της δημοκρατίας»


Οι φοιτητές έριξαν μολότοφ υποστήριξε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής, σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί την άγρια βία των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών έξω από το Κοινοβούλιο, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε προκλητικά τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Χρήστο Γιαννούλη, που κατήγγειλε την αστυνομία βία να «ωριμάσουν σιγά σιγά».

Ωστόσο, το βίντεο του avgi.gr και του Κώστα Παπαντωνίου είναι αποκαλυπτικό καθώς φαίνεται ότι η επίθεση των ΜΑΤ ήταν απρόκλητη. Στο σημείο δεν έπεσε καμία μολότοφ όπως ψευδώς υποστήριξε ο Μάκης Βορίδης, επιχείρημα που επανέλαβε και ο Κυριάκος Πιερρεκάκης, ανεμίζοντας φωτογραφία με μολότοφ έξω από τη Βουλή, σε διαφορετική όμως χρονική στιγμή. Μάλιστα, όπως φαίνεται στο βίντεο του avgi.gr, την ώρα της επίθεσης των αστυνομικών, στο σημείο ήταν και μικρά παιδιά.

Οργισμένη αντίδραση από τον Χρ. Γιαννούλη

Έντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χρήστου Γιαννούλη προς τον Μάκη Βορίδη για την άνανδρη επίθεση των ματ με χημικά σε χιλιάδες φοιτητές που ήρθαν από όλη την Ελλάδα για να φωνάξουν "Φτάνει πια ο ξεπεσμός του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, μην τσεκουρώνετε τα δικαιώματά μας.

Ο Μ. Βορίδης χαμογελώντας ειρωνικά άκουγε τον Χρήστο Γιαννούλη να του λέει, ότι είναι ύβρις, χυδαιότητα και παχυδερμισμός της κυβέρνησης αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή έξω στους δρόμους της Αθήνας. "Τα παιδιά φωνάζουν μην παίζετε με το μέλλον μας και εσείς απαντάτε με την αστυνομία. Δεν έχετε κανένα άλλο δημοκρατικό όπλο", πρόσθεσε ο κ. Γιαννούλης. "Είστε η κυβέρνηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, των τσεκουροφόρων που δεν μπορείτε να αποκαλείτε την Αριστερά υπεύθυνη για τη βία. Είπατε χονδροειδέστατα ψέμματα και η μόνη σας εναλλακτική είναι να φύγετε! Εκεί είναι η πόρτα!" Πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

"Μπορεί να θεωρούσατε ότι το τσεκούρι είναι για να κόβουμε ξύλα και όχι το νήμα της δημοκρατίας. Δεν γίνεται να συζητάμε με όρους Βορίδη και Γεωργιάδη. Σοβαρευτείτε επιτέλους, προστατέψτε την παράταξή σας από τα τσεκούρια του κ. Βορίδη", είπε στο τέλος ο Χρήστος Γιαννούλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)