to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απαντλήθηκε το φορτίο από το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» - Καθαρό από υδρογονάθρακες-ορυκτέλαια το παραλιακό μέτωπο νότια της Βούλας

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Πλοίαρχο του δεξαμενοπλοίου «ΣΥΡΟΣ», η συνολική ποσότητα φορτίου που αντλήθηκε είναι χίλια δύο κυβικά μέτρα.


Καθαρό χωρίς καμία επιμόλυνση με πετρελαιοειδή κατάλοιπα, είναι το θαλάσσιο περιβάλλον από την περιοχή της Βούλας και νοτίως (έως το Σούνιο), σύμφωνα και με τις σημερινές αναλύσεις των υδροληψιών που έλαβαν τα συμβεβλημένα με τους δήμους Σαρωνικού και Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, χημικά εργαστήρια, με τα οποία ελέγχουν διαρκώς τις θάλασσες και τις ακτές.

 Ειδικότερα στην περιοχή του δήμου Σαρωνικού, τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.», διαπίστωσαν «μηδενικές τιμές ανίχνευσης υδρογονανθράκων και ορυκτέλαιων και στην σημερινή τρίτη ανάλυση των υδάτων» από τις παραλίες Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, κεντρική Σαρωνίδας, κόλπου Αλυκών Αναβύσσου και Θυμαρίου Παλαιάς Φώκαιας», όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης.

Καθαρά είναι επίσης και τα νερά στις παραλίες του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, βεβαιώνει ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σύμφωνα με «νέο εργαστηριακό έλεγχο των χημικών εργαστήριων Chemico, και στις εφτά υδροληψίες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της παραλίας σε απόσταση από 1 έως 15 μέτρα από την ακτή και σε τρία επίπεδα (στην επιφάνεια, σε βάθος ενός μέτρου και σε βάθος 1,5 μέτρου).

Σε όλες τις αναλύσεις, ο υπεύθυνος ελέγχου, χημικός μηχανικός Αναστάσιος Παγώνης, δεν διαπιστώνει επιμόλυνση με πετρελαιοειδή κατάλοιπα (μαζούτ, πετρέλαιο, λίπη-ορυκτά έλαια.

 
Απαντλήθηκε το φορτίο από το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».
 
Αναλυτικά η πορεία εργασιών απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου μέχρι στιγμής έχει ως εξής:
 

Μετά την αποψινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα δεν παρατηρείται επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, με μηχανικά μέσα (αντλίες υψηλής πίεσης και πλυστικά μηχανήματα), από εκατόν πενήντα τέσσερα (154) άτομα ιδιωτικών εταιρειών. Επίσης, δύτες στην περιοχή «ΘΕΑΤΡΑΚΙ» διενήργησαν έλεγχο και καθαρισμό του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ επιχείρησε καθαρισμό των ακτών συνεργείο είκοσι εννέα (29) ατόμων με μηχανικά μέσα. Ειδικότερα, στο λιμανάκι της Αφροδίτης, συνεχίστηκαν με εντατικό ρυθμό οι εργασίες καθαρισμού, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση “ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ”, συνεχίστηκε επίσης ο καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου συνεχίστηκε και σήμερα ο καθαρισμός των ακτών και η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερή βελτίωση. Επιχείρησαν συνολικά τριάντα πέντε (35) άτομα της αναδόχου εταιρείας, με πλυστικά και πιεστικά μηχανήματα.

Αναφορικά με τη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο παρατηρείται σημαντική πρόοδος των εκτελούμενων εργασιών στις ακτές. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου), επιχείρησαν συνολικά σαράντα οκτώ (48) άτομα ιδιωτικού συνεργείου με πιεστικά μηχανήματα και μπετονιέρα επεξεργασίας άμμου, ενώ η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Στην περιοχή της 1ης-2ης-3ης και 4ης μαρίνας Γλυφάδας, συνεργείο της αναδόχου εταιρείας πραγματοποίησε εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών και η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας” η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχείρησε συνεργείο δεκαπέντε (15) ατόμων της αναδόχου εταιρείας με πέντε (05) πλυστικά μηχανήματα και συσκευή νέας τεχνολογίας.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανσηενώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “ΑΣΤΕΡΑΣ” Βουλιαγμένης διενεργήθηκαν και σήμερα εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας.

Γνωρίζεται, επίσης, ότι σήμερα επιχείρησαν τρία (03) σκάφη απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς επίσης και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκε σήμερα από το Δ/Ξ «ΣΥΡΟΣ» η διαδικασία της άντλησης του φορτίου του Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Πλοίαρχο του δεξαμενοπλοίου «ΣΥΡΟΣ», η συνολική ποσότητα φορτίου που αντλήθηκε είναι χίλια δύο κυβικά μέτρα (1002m3). Η επίσημη καταμέτρηση των ποσοτήτων που αντλήθηκαν θα πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)