to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απαγορευτικό υγείας στο Αιγαίο του χειμώνα

Απαγορευτικό στο Αιγαίο με τη θάλασσα φουρτουνιασμένη, τα πλοία δεμένα και τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ ακινητοποιημένα για λόγους ασφαλείας. Στα νησιά του Αιγαίου όμως υπάρχουν άνθρωποι και το χειμώνα. Άνθρωποι με προβλήματα και ανάγκες που «εξαφανίζονται» στην λογιστική αντίληψη του υπουργείου Υγείας που διαλύει τα υπάρχοντα Κέντρα Υγείας και αφήνει χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κάθε κακοκαιρίας.


Όπως ενημερώνει η Κίνηση Πολιτών, το βράδυ της Τρίτης στην Τήνο ένας 40χρονος χαροπαλεύει με βαριά πνευμονία. Την ίδια ώρα στη Μήλο με το υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας, μια γυναίκα έγκυος την πιάνουν οι πόνοι. Δεν υπάρχουν πλοία, δεν υπάρχει περίπτωση μεταφοράς. Στο νησί των 6.000 κατοίκων έχουν απομείνει τρεις γιατροί -που κανένας τους δεν είναι γυναικολόγος - αναλαμβάνουν, στέκονται δίπλα της όλη τη νύχτα και όλα πηγαίνουν ευτυχώς καλά καθώς δεν υπάρχει καμία επιπλοκή.

Στην Τήνο, όμως, η κατάσταση είναι κρίσιμη με τον ασθενή να δίνει μάχη για τη ζωή του σε ένα «κλινικά νεκρό» Κέντρο Υγείας, με αφορμή την αποδυνάμωσή του να υπενθυμίσουμε πως ο δήμαρχος του νησιού πρόσφατα μήνυσε τον Άδωνι Γεωργιάδη. Το 511 ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου επιστρατεύεται για να μεταφέρει τον ασθενή από την Τήνο στην Σύρο. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τους Βοριάδες εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, το Ναυαγοσωστικό σκάφος έδωσε για μία ακόμη φορά μάχη με τα κύματα και το πλήρωμά του, παρέλαβε από την Τήνο τον ασθενή και το συνοδό γιατρό του Κέντρου Υγείας. Μετά από μια σκληρή μάχη με τα κύματα το πλήρωμα του σκάφους καταφέρνει να δέσει στο λιμάνι της Ερμούπολης, όπου τον ασθενή παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Σύρου.

Περιστατικά από μια συνηθισμένη χειμωνιάτικη μέρα στις Κυκλάδες του Αιγαίου. Στα νησιά που το καλοκαίρι γίνονται η αιχμή του δόρατος της τουριστικής βιομηχανίας και τον χειμώνα βιώνουν την εγκατάλειψη της πολιτείας. Με τους κατοίκους εγκαταλελειμμένους στην τύχη τους. Με τους κατοίκους να καλούνται να επιβιώσουν χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα, χωρίς κέντρα υγείας απομονωμένοι μετά το «απαγορευτικό» της Υγείας που επιβάλει το υπουργείο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)