to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 12.01.2015

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Αντζελίκ Κουρούνη, συνεργάτης Charlie Hebdo: «Απαράδεκτο που κατέβηκαν οι ηγέτες, τα γεράκια της πληροφόρησης, στην πορεία του Παρισιού»

Για την πορεία των τριών εκατομμυρίων πολιτών στη Γαλλία, σε ένδειξη αλληλεγγύης στα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo, και τη συμμετοχή των ηγετών σε αυτή, μίλησε στο Κόκκινο 105,5 η Αντζελίκ Κουρούνη, δημοσιογράφος στα γαλλικά ΜΜΕ, συνεργάτης του Charlie Hebdo και εκπρόσωπος των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα.


 Στη φωτογραφία οι συνάδελφοι των δολοφονημένων της Charlie Hebdo, με λευκή κορδέλα στο κεφάλι
 

Η Α. Κουρούνη, έκανε λόγο για πάνω από τρία εκατομμύρια κόσμου σε όλη τη Γαλλία-τόσο ώστε η αστυνομία σταμάτησε να μετράει κάποια στιγμή-  ακόμη και σε συντηρητικές περιοχές, ενώ μόνο στο Παρίσι κατέβηκαν πάνω από δύο εκατομμύρια.

Αναφερόμενη στην δυσφορία των πολιτών για την συμμετοχή των ηγετών και μάλιστα στην κεφαλή της πορείας, τόνισε:

"Εμείς κατεβήκαμε ως Charlie Hebdo με ένα λευκό πανί στο κεφάλι, για να διαφοροποιηθούμε από το μαύρο "Je suis Charlie".

To Charlie Hebdo είχε περάσει πολύ δύσκολα στο παρελθόν, είχε καεί παλιότερα, οι αρχισυντάκτες ήταν σε 24ωρη προστασία.

Το ότι κατέβηκαν οι ηγέτες, είναι ένα κομμάτι που δεν μας αφορά.

Κι όπως είπε και η οργάνωση  Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα, την οποία εκπροσωπώ στην Ελλάδα, ήταν εντελώς απαράδεκτο που κατέβηκαν  οι ηγέτες, τα γεράκια της πληροφόρησης. Δεν είχαν καμία δουλειά εκεί ο Νετανάχιου κι Ραχόι που ψήφισε το νόμο για την ενημέρωση και τις διαδηλώσεις.

Και ο κ. Σαμαράς δεν είχε καμία δουλειά εκεί, και για τις απαράδεκτες και ρατσιστικές δηλώσεις του για τους μετανάστες του στο φράχτη του Έβρου, και γιατί η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει  65 θέσεις στη λίστα της ελευθεροτυπίας των χωρών, ας θυμηθούμε την υπόθεση Παστίτσιου.

Υπάρχει μια έλλειψη απόστασης μεταξύ δημοσιογράφων και εξουσίας, η δημοσιογραφία σαν τέταρτη εξουσία δεν υπάρχει στην Ελλάδα"

- See more at: http://stokokkino.gr/article/1000000000002693/Aparadekto-na-kateboun-ta-...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)