to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:58 | 30.12.2022

Διεθνή

Άντριου Τέιτ: Στη φυλακή για 30 μέρες θα παραμείνει ο μισογύνης influencer - Κατηγορείται για trafficking, βιασμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Παράταση 30 ημερών για την κράτηση του Άντριου Τέιτ, του αδερφού του και άλλων δύο κατηγορούμενων που συνελήφθησαν για σωματεμπορία, βιασμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης - Πως μία διαδικτυακή στιχομυθία με την Γκρέτα Τούνμπεργκ βοήθησε στον εντοπισμό ενός γνωστού μισογύνη που μοιράζει «δηλητήριο» εδώ και μήνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Για βιασμό, trafficking και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο σεσημασμένος σεξιστής του διαδικτύου, πρώην κικμπόξερ και influencer, Άντριου Τέιτ, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον αδερφό του στο Βουκουρέστι την Πέμπτη (29/12) με τις Αρχές να ζητάνε την παράταση της κράτησής τους. 

Ο Τέιτ και ο αδελφός του Τρίσταν, τέθηκαν την Πέμπτη (29/12) υπό κράτηση αρχικά για 24 ώρες μαζί με δύο ρουμάνους υπόπτους, όπως δήλωσαν εισαγγελείς της διεύθυνσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος αφού πραγματοποίησαν εφόδους σε ιδιοκτησίες των δύο υπόπτων στο Βουκουρέστι.

Δικαστήριο της Ρουμανίας διέταξε απόψε να παραταθεί για 30 ημέρες η κράτηση του πρώην επαγγελματία κικμπόξερ και αμφιλεγόμενου influencer Άντριου Τέιτ, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον αδελφό του για εμπορία ανθρώπων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος είπε ότι ο Τέιτ, ο αδελφός του Τριστάν και δύο Ρουμάνοι πολίτες, θα παραμείνουν στη φυλακή.

Από τον Απρίλιο η έρευνα σε βάρος τους

Εισαγγελείς αποκάλυψαν πως η έρευνα κατά των κατηγορουμένων έχει ξεκινήσει ήδη από τον Απρίλιο.. «Οι τέσσερις ύποπτοι ... φαίνεται πως συνέστησαν μια εγκληματική οργάνωση με στόχο να στρατολογούν, να στεγάζουν και να εκμεταλλεύονται γυναίκες εξαναγκάζοντάς τις να δημιουργούν πορνογραφικό περιεχόμενο που μπορούσε κανείς να δει σε εξειδικευμένους ιστοτόπους έναντι χρημάτων», ανέφεραν οι εισαγγελείς σε δήλωσή τους αργά την Πέμπτη.

Ο Τέιτ φαίνεται πως έχει στείλει σήμερα ένα μήνυμα μέσω του Twitter, πράγμα που σημαίνει ότι στη διάρκεια της κράτησής του έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό του και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έξι γυναίκες που είχαν βιαστεί από τους υπόπτους, βρήκαν οι εισαγγελείς.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και το κουτί της πίτσας

Ο κατηγορούμενος που αποτελεί γνωστή και αμφιλεγόμενη περσόνα στο διαδίκτυο, είχε μάλιστα μία ενδιαφέρουσα στιχομυθία με την ακτιβίστρια για την κλιματική κρίση, Γκρέτα Τούνμπεργκ. 

Μάλιστα, αυτή η κόντρα βοήθησε τις αρχές να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Ειδικότερα, η νεαρή ακτιβίστρια «σήκωσε το γάντι» απέναντι στον σεξιστή Τέιτ, απαντώντας σε tweet του που την καλούσε να του δώσει το email της, προκειμένου να της στείλει την λίστα με τα 33 αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή του μαζί με τις αντίστοιχες «τεράστιες εκπομπές» ρύπων τους.

Ένα αλλιώτικο email κοινοποίησε η Τούνμπεργκ, δίνοντας «πληρωμένη» απάντηση στον κατηγορούμενο, πλέον, Τέιτ. Η απάντηση ήταν η εξής: «Ναι, παρακαλώ διαφώτισέ με. Στείλε μου email στο [email protected]». Το email που έδωσε μεταφράζεται περίπου ως «ενέργεια μικρού πέους @ βρες κάτι να κάνεις με τη ζωή σου .com».

Σε λιγότερο από μια μέρα, πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν like στην ανάρτηση της ακτιβίστριας, που πολύ γρήγορα έγινε viral και ενέπνευσε μια σειρά από διασκεδαστικά σχόλια στον διαδίκτυο.

Ως απάντηση, ο Τέιτ έστειλε σε ένα email φωτογραφία του τρώγωντας πίτσα και δηλώνοντας ότι δεν θα ανακυκλώσει τη συσκευασία, όμως οι πληροφορίες αυτές φανέρωσαν την τοποθεσία που βρισκόταν με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τις αρχές.

Στην είδηση της σύλληψής του, η διάσημη ακτιβίστρια που είχε «ανοιχτό μέτωπο» με τον προκλητικό σεξιστή Άντριου Τέιτ, έσπευσε να σχολιάσει πως «αυτά παθαίνεις όταν δεν ανακυκλώνεις το κουτί της πίτσας».

Μια ματιά στον μισογυνικό κόσμο του Άντριου Τέιτ

Ο Τέιτ έγινε γνωστός με μισογυνικά σχόλια και λόγους μίσους. Έχει πει πως οι γυναίκες που βιάζονται είναι εν μέρει υπεύθυνες για το βιασμό τους και πως ανήκουν σε άνδρες.

Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, απέκλεισαν τον Τέιτ, όμως ο λογαριασμός του στο Twitter επανενεργοποιήθηκε το Νοέμβριο, αφού η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από τον Ίλον Μασκ. Σε ένα από τα μηνύματά του στο Twitter μετά την επιστροφή του στην πλατφόρμα, έγραψε ότι πηγαίνει στην Καλιφόρνια για να πει στον Μασκ ότι είναι «θρύλος».

Ο κατηγορούμενος για βιασμό και trafficking έχει συνηθίσει τους χρήστες του διαδικτύου σε μισάνθρωπα παραληρήματα. Οι ρατσιστικές απόψεις του είναι εκείνες που του έδωσαν αναγνωρισιμότητα στο διαδίκτυο.  Ο πρώην kickboxer και διαγωνιζόμενος του Big Brother από το Λούτον της Αγγλίας έχει περάσει από την αφάνεια στην παγκόσμια φήμη του Διαδικτύου μέσα σε μήνες. 

Μερικές από τις απόψεις που έχει εκφράσει δημόσια:

Ο Τέιτ πιστεύει ότι τα θύματα βιασμού πρέπει να «φέρουν την ευθύνη» για τις επιθέσεις τους και βγαίνει ραντεβού με γυναίκες ηλικίας 18-19 ετών, επειδή μπορεί να «αφήσει το στίγμα του» πάνω τους, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Σε άλλα βίντεο ποζάρει με γρήγορα αυτοκίνητα, όπλα και απεικονίζεται ως playboy που καπνίζει πούρα – μιλάει για τη βία κατά των γυναικών και τις εμποδίζει να βγαίνουν έξω.

«Βγάζεις έξω τη ματσέτα, τη βαράς στο πρόσωπο και την πιάνεις από το λαιμό. Σκάσε σκύλα», λέει σε ένα βίντεο, υπογραμμίζοντας πώς θα επιτεθεί σε μια γυναίκα αν τον κατηγορούσε για απιστία

Σε ένα άλλο, περιγράφει ότι πέταξε τα πράγματα μιας γυναίκας από το παράθυρο. Σε ένα τρίτο, αποκαλεί μια πρώην κοπέλα που τον κατηγόρησε ότι τη χτύπησε – έναν ισχυρισμό που αρνείται – «ηλίθια π…α».

Οι απόψεις του έχουν περιγραφεί ως ακραία μισογυνίστικες από φιλανθρωπικές οργανώσεις ενδοοικογενειακής βίας, ικανές να ριζοσπαστικοποιήσουν τους άνδρες και τα αγόρια να διαπράξουν κακό.

Ο Τέιτ δεν είναι μια περιθωριακή προσωπικότητα που κρύβεται σε μια σκοτεινή γωνιά του dark web. Αντίθετα, είναι μια από τις πιο διάσημες φιγούρες στο TikTok , όπου τα βίντεο του έχουν προβληθεί 11,6 δισεκατομμύρια φορές.

Δικαιολογώντας τη βία

Το 2016, η καριέρα του στο κοινό φαινόταν να έχει τελειώσει όταν μόλις είχε ξεκινήσει, όταν μετά το καστ στο Big Brother τον έδιωξαν από το σπίτι λόγω ενός βίντεο που έδειχνε να χτυπά μια γυναίκα με ζώνη.

Ένα δεύτερο βίντεο εμφανίστηκε λίγο αργότερα, στο οποίο φαίνεται να λέει σε μια γυναίκα να μετρήσει τους μώλωπες που προφανώς της προκάλεσε. Τόσο η Τέιτ όσο και οι γυναίκες αρνήθηκαν ότι συνέβη οποιαδήποτε κακοποίηση και είπαν ότι τα κλιπ έδειχναν συναινετικό σεξ.

Αναρτήσεις που περιείχαν ομοφοβικές και φυλετικές προσβολές βρέθηκαν στη σελίδα του στο Twitter. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2017, επικρίθηκε από φιλανθρωπικά ιδρύματα ψυχικής υγείας επειδή είπε ότι η κατάθλιψη «δεν είναι πραγματική». Τον επόμενο μήνα αναφέρθηκε στο #MeToo, λέγοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να «φέρουν κάποια ευθύνη» για τον βιασμό – μια άποψη που έκτοτε έχει επαναλάβει και η οποία, μεταξύ άλλων περιστατικών, οδήγησε στον αποκλεισμό του από το Twitter.

Αυτό δυστυχώς είχε σαν αποτέλεσμα η φήμη του να εκτοξευτεί. Εμφανίστηκε στο InfoWars, το podcast του συνωμοσιολόγο Alex Jones, φωτογραφήθηκε με τον ακροδεξιό YouTuber Πολ Τζόζεφ Γουάτσον και συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στον Πύργο Τραμπ, δημοσιεύοντας στη συνέχεια στο Facebook: «Η οικογένεια της Tate υποστηρίζει ΠΛΗΡΩΣ τον Τραμπ. MAGA!».

Πολύ πριν την άνοδό του στη φήμη του TikTok, οι απόψεις του Tate για τις γυναίκες ήταν επίσης ξεκάθαρες. Στο Facebook το 2018, θρήνησε για την «παρακμή του δυτικού πολιτισμού» αφού είδε μια αφίσα στο αεροδρόμιο του Χίθροου που «ενθάρρυνε τα κορίτσια να πάνε διακοπές αντί να είναι στοργικές μητέρες και πιστές σύζυγοι».

Πηγές: efsyn.gr, in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)