to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 11.01.2018

Κοινωνία

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων του Mega για το «έγκλημα» σε βάρος τους (βίντεο)

Έκτακτο δελτίο μετέδωσαν οι εργαζόμενοι του καναλιού, έπειτα από την απόφαση των μετόχων να μην μετάσχουν στη διαδικασία με την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, αφήνοντας έτσι τους 420 εργαζόμενους "στον αέρα"


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Έκτακτο δελτίο μετέδωσαν οι εργαζόμενοι του καναλιού, έπειτα από την απόφαση των μετόχων να μην μετάσχουν στη διαδικασία με την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, αφήνοντας έτσι τους 420 εργαζόμενους "στον αέρα"

Η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» ανέφερε ότι δεν θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με δημοσίευμα στις Τυπολογίες

Σύμφωνα με το νόμο, αν ένας σταθμός που εκπέμπει δεν λάβει μέρος στο διαγωνισμό, τότε έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει τηλεοπτικό πρόγραμμα εώς και για 3 μήνες από την προκήρυξη των αδειών. Ο Ρ. Μορώνης αντιπρόεδρος του ΕΣΡ σε σχετική ερώτηση διευκρίνησε πως το διάστημα αυτό τελειώνει το Φεβρουάριο. Με απόφαση του ΕΣΡ, το σήμα οποιουδήποτε σταθμού, θα πρέπει να διακοπεί και η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στην ΕΕΤΤ και στη Digea.

Για έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο κανάλι σημειώνοντας ότι το στήριξαν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια προκειμένου να μην κλείσει και τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν, μετά την άρνηση των μετόχων για συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

(Η κάρτα που οι εργαζόμενοι του MEGA ανεβάζουν σε όλα τα διαφημιστικά διαλείμματα)

«Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο. Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο» σημειώνουν.

 

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από ένα χρόνο, τη στιγμή, μάλιστα, που ο σταθμός εκπέμπει και εισπράττει έσοδα από διαφημίσεις», τόνιζε ο ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του MEGA (διαβάστε αναλυτικά). 

Λ. Κρέτσος: Γροθιά στο στομάχι η ιστορία του Mega

«Το αγκάθι της επίλυσης της ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο φτάνει στο τέλος του, ωστόσο οι εξελίξεις στο MEGA είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη» ανέφερε ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Ανέφερε ότι οι άνθρωποι του MEGA λάμβαναν εδώ και καιρό υποσχέσεις και δεσμεύσεις και θα πρέπει να γίνει γνωστό ποιοι τις έδιναν και ποιος τελικά έπαιξε με αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι «με αυτοθυσία εδώ και δυο χρόνια λειτουργούσαν έναν σταθμό στον οποίο συνέχισαν να μπαίνουν χρήματα». Ενώ είναι καλά τα νέα με τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, συνέχισε ο γγ Ενημέρωσης, η ιστορία του MEGA «είναι γροθιά στο στομάχι» και «ίσως δούμε το θλιβερό γεγονός άλλοι να κανιβαλίσουν πάνω στο πτώμα του σταθμού, με τη βιβλιοθήκη του, τις σειρές του κλπ».

Το MEGA δείχνει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει νομιμότητα, ανέφερε επίσης ο κ. Κρέτσος, χαρακτηρίζοντας «έγκλημα» τη μη διεξαγωγή διαγωνισμού για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών τόσα χρόνια. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έδειξαν την τόλμη να ρυθμίσουν το τηλεοπτικό τοπίο, είπε, αλλά τώρα «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταθεί, ωστόσο με σοβαρούς επιχειρηματίες οι οποίοι σέβονται τους εργαζόμενους τους [...] Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για την εξέλιξη με τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό».

ΕΤΙΤΑ: Οι μέτοχοι του Mega με απάνθρωπο τρόπο πετάνε στον δρόμο οικογένειες και παιδιά

Η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης:

Λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερωθήκαμε από τους μετόχους του MEGA πως τελικά η εταιρεία που θα κατέβαινε στον διαγωνισμό για λογαριασμό του σταθμού, αποσύρει το ενδιαφέρον της. Και όλα αυτά την στιγμή που κάθε εμπόδιο για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα είχε ξεπεραστεί.

Ο εμπαιγμός που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τόσους μήνες τώρα από τους μετόχους του καναλιού και η κατάληξη αυτού, ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής και λογικής. Με λίγα λόγια οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν τον σταθμό και ευθύνονται για την εξαθλίωση εκατοντάδων εργαζομένων, έρχονται τώρα και με τον πιο κυνικό και απάνθρωπο τρόπο, ανακοινώνουν το τέλος του καναλιού πετώντας στο δρόμο οικογένειες και παιδιά, αφού πρώτα έχουν στίψει τις ζωές τους.

Εμείς από την πλευρά μας, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ MEGA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Απέρριψε το ΣτΕ τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τεσσάρων καναλιών

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Αντένα,'Αλφα, Σκάι και Σταρ που ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του επίμαχου διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)