to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:25 | 14.10.2019

Κοινωνία

Αντιπροσφυγικό μένος: Κάτοικοι της Λέσβου παρεμπόδισαν το OPEN ARMS

Κάτοικοι του νησιού παρεμπόδισαν το πλοίο της ακτιβιστικής οργάνωσης «Proactiva» να ελλιμενιστεί στη Σκάλα Συκαμνιάς - Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο 200 μέτρα από το λιμάνι


Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «stonisi.gr», ομάδα κατοίκων της Λέσβου, καταγόμενοι οι περισσότεροι από τα γειτονικά χωριά Πέτρα και Mόλυβος, εμπόδισαν το απόγευμα της Δευτέρας 14/10 το πλοίο OPEN ARMS της οργάνωσης «Proactiva» να προσεγγίσει το λιμάνι της Σκάλας Συκαμιάς.

Μάλιστα, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν πέτρες προς το πλοίο το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο περί τα 200 μέτρα από το λιμάνι. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Frontex.

Την είδηση επιβεβαιώνει και το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», οι ίδιοι οι δράστες της επίθεσης ειδοποίησαν την αστυνομία, προκειμένου να συλλάβει Μεξικανή εθελόντρια που δρα χρόνια στην περιοχή, η οποία τελικά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων! Η Μεξικανή εθελόντρια τυγχάνει και αναγνωρισμένη πρόσφυγας στη Μεγάλη Βρετανία, και αφέθηκε ελεύθερη στη συνέχεια για να επισκεφθεί τους φίλους της και τους πρώην συνεργάτες της.

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», σκοπός των επιβατών του φουσκωτού ήταν να πάρουν μαζί τους την εθελόντρια με θητεία στο διασωστικό σκάφος της οργάνωσης «Open Arms» και να τη μεταφέρουν στο ιστιοπλοϊκό.

Άγνωστο για ποιο λόγο, οι δράστες της επίθεσης ξεκίνησαν να πετούν πέτρες στους εθελοντές της MKO, εμποδίζοντας ουσιαστικά την αποβίβασή τους. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία καθώς και δυνάμεις της Frontex, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει ανακοινωθεί κάποια σύλληψη ή προσαγωγή κάποιου εκ των δραστών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)