to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:32 | 12.09.2013

Κοινωνία

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Στις 7.00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου


Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ αλληλεγγύης στον συριακό λαό στην οποία συμμετέχουν πολίτες και κοινωνικο-πολιτικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, καλεί όλους τους πολίτες της πόλης μας σε συλλαλητήριο ενάντια στην προαναγγελόμενη ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Ενώνουμε την φωνή μας με το διεθνές αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύσσεται αυτές τις ημέρες σχεδόν παντού στον κόσμο και απαιτούμε να σταματήσουν τα σχέδια και οι προετοιμασίες για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία. Καταδικάζουμε την εμφυλιοπολεμική σφαγή και την πυροδότηση της από τις εξωτερικές δυνάμεις καθώς και κάθε έγκλημα που διαπράττεται από όλες τις πλευρές στα πεδία των μαχών ή ενάντια σε αμάχους.

Οι υπεύθυνοι για την καταστροφή ολόκληρων χωρών και κοινωνιών, οι ένοχοι για την συνεχιζόμενη αιματοχυσία στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στην Λιβύη, οι Αμερικάνοι εμπρηστές του πολέμου οι συνοδοιπόροι τους, καθώς και οι "ανταγωνιστές" τους στο πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να γίνονται κατήγοροι και τιμωροί για πολεμικά εγκλήματα.

Επισημαίνουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί ο επαπειλούμενος πόλεμος για τις χώρες της Μεσογείου, της Βαλκανικής, και ιδιαίτερα για τον Ελληνικό λαό. Η στάση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου απειλεί να μας κάνει συνένοχους στο σχεδιαζόμενο έγκλημα και να χρησιμοποιήσει το πολεμικό κλίμα για να επιτεθεί ακόμη πιο βίαια στα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μην συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο στα πολεμικά σχέδια, να μην μπλέξει την χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες και να μην δώσει οποιαδήποτε διευκόλυνση στις δυνάμεις της επέμβασης. Να μην επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν οι στρατιωτικές αμερικάνικες και νατοϊκές βάσεις για τις οποίες το αντιπολεμικό, φιλειρηνικό, και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα διεκδικεί και αγωνίζεται για το οριστικό κλείσιμο τους και την απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ

Ο λαός της Συρίας, όπως και όλοι οι λαοί, έχει δικαίωμα να ζήσει σε ασφάλεια, ειρηνικά σε συνθήκες σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όλοι στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 12/9, ώρα 7.00΄μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)